in

Torino, punct informativ pentru studenţii români

Sâmbătă, 26 martie, a avut loc la Consulatul General al României la Torino, prezentarea unui punct informativ al Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS). Scopul declarat al organizatorilor este acela de a crea o bază solidă de networking între studenţii români, de a colabora la diferite proiecte LSRS, dar şi acela de a susţine implicarea studenţilor în viaţa social-culturală din zona Torino.

Unul dintre coordonatori explică: „În zona Torino vorbim desprea cea mai mare comunitate de români, care bineînţeles duce ca şi numărul studenţilor români să fie ridicat. Punctul Informativ LSRS de la Torino va diversifica şi îmbunătăţii dialogul între foştii, actualii şi viitorii studenţi. Crearea grupului de studenţi români este absolut necesară şi este primordial ca studenţii să se implice cât mai activ în viaţa asociativ-culturală românească. Vom încerca să promovăm cât mai multe serate de film românesc, conferinţe pe diverse teme pentru soluţionarea problemelor cu care comunitatea românească se confruntă.”

Sediul Punctului Informativ este in via Vigone n 76/B, Torino, în sediul asociaţiei Bucovina. „Este o asociaţie cu care LSRS are o colaborare strânsă, unul dintre proiectele la care am participat împreună a fost strângerea de cărţi pentru o bibliotecă românească care a şi intrat în circuitul bibliotecilor din Torino”.

Cine se va ocupa de Punctul Informativ? „Pentru început se va ocupa Ioana Andreea Ferent, Consilier Informare LSRS Italia, studentă la Università di Torino la Facultatea de Economie. Pe parcurs se vor recruta şi alte persoane, în funcţie de diversitatea proiectelor. Punctul informativ LSRS Torino nu necesită o adeziune de membru.

Ca număr de membri LSRS în zona Torino nu sunt foarte mulţi dar sperăm că odată cu deschiderea punctului informativ şi odată cu mediatizarea lui, numărul lor să crească. Există anumite proiecte, crearea reţelei de studenţi, Biblioteca româneasca din Torino, sunt proiecte la care are acces toată lumea.

Proiecte personalizate pentru studenţi se vor derula, dar prioritar este identificarea necesităţilor. Este foarte important ca şi studenţii să se implice, posibilităţi sunt nenumărate, dezvoltarea Punctului Informativ depinde foarte mult şi de ei.”

 

A.R.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reabilitarea penală

Votul prin corespondenţă, respins de Comisia juridică a Senatului