in

Trieste, românul No Vax convertit: „Plămânii mei sunt distruși, Covid nu trebuie subestimat”

Un lucrător român angajat în portul Trieste, orașul devenit simbolul rezistenței contra vaccinurilor, este dat de exemplu acum în mass-media din Italia. Era no vax, a protestat contra vaccinurilor și contra Green Pass, dar acum s-a îmbolnăvit de Covid și s-a „pocăit” și „convertit”, scrie corriere.it.

„Plămânii mei sunt distruși, Covid nu trebuie subestimat”, spune Eduard Irinel Ciobanu, 47 de ani, lucrător portuar de origine română internat în secția Pneumo Covid a spitalului Cattinara, din Trieste.

Românul este unul dintre cei care au manifestat la poarta 4 a portului Trieste în zilele de proteste împotriva Green Pass, conduse de Stefano Puzzer.

„Covidul nu trebuie subestimat, îmi oare rău că nu m-am vaccinat”, a spus românul la microfoanele televiziunii La7.

Întins în patul de spital, conectat la tuburi de oxigen, spune cu greu: „M-au străpuns peste tot ca să mă salveze, pentru că mi-au spus că chiar îmi sunt distruși plămânii”. Nu este sigur unde a contractat Covid, probabil nu la protestele care datează acum mai bine de o lună. Soția este acasă și îl așteaptă împreună cu fiul lor.

VIDEO – No Green Pass, poliţia a intervenit brutal la Trieste

Ciobanu nu credea că există virusul: „Iată, sunt unul care nu prea credea în virus, am fost foarte rigid – spune el –, dar acum m-am răzgândit: Covid nu e de subestimat, trebuie să fii mereu în gardă, pentru tine și pentru alții. Este singura cale, din păcate așa este”.

Românul a povestit ce a văzut cu ochii lui la terapie intensivă: «A venit o persoană, au încercat să-l intubeze, dar a spus „Nu cred în asta, lasați-mă în pace”. A murit la scurt timp după»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
roman fara green pass primul amendat la Roma

Fără Green Pass în autobuz: un român, prima persoană amendată la Roma

Artista Paula Mitrache s-a căsătorit: a spus „Da” la Giovinazzo (Bari)