in

Un ansamblu românesc a câștigat la cel mai mare festival de folclor din Europa, finala a avut loc în Italia

Un ansamblu românesc a câștigat la cel mai mare festival de folclor din Europa, finala a avut loc în Italia.

Ansamblul Dance Sea-mphony al Asociației Culturale Georgiana Rusu, din Constanța, a câștigat, duminică seara, marele premiu la cel mai mare festival de folclor din Europa – World Folklore Festival Cote D’Azur: San Remo – Diano Marina – Cannes. 

Finala concursului a avut loc în centrul stațiunii Diano Marina, din Italia. Din 54 de ansambluri de pe toate continentele, doar șase, din România, Italia, Luxemburg, Slovacia, Lituania și Finlanda, s-au calificat în finala festivalului. 

În semifinală, fiecare echipă a susținut un program scurt pe platoul din fața Primăriei Diano Marina.

„Sunt onorată să reprezint România, ca artist plastic, la Veneția”

Un ansamblu românesc a câștigat la cel mai mare festival de folclor

Ansamblul românesc a intrat ultimul în scenă, pe acordurile capodoperei „Rapsodia română” a lui George Enescu, iar evoluția lor a entuziasmat publicul și i-a impresionat pe membrii juriului. 

Ritmurile alerte ale folclorului românesc i-au ridicat de pe scaune pe spectatori și pe parcursul celorlalte melodii din program: „M-a făcut mama așa”, „Dans dobrogean” și un potpuriu de muzică populară românească din diferite regiuni ale României, spun reprezentanții asociației culturale.  

„Suntem onorați că am reprezentat Constanța și România la acest festival grandios, iar faptul că am câștigat marele premiu confirmă atât frumusețea incontestabilă a folclorului românesc, cât și calitățile excepționale ale artiștilor din ansamblul Dance Sea-mphony”, a declarat după festivitatea de premiere Georgiana Rusu, conducătorul delegației române. 

O româncă se afirmă în Calabria: „Capodopere din hârtie reciclată”

Din grupul artistic au făcut parte: Petronela Iordache Serea care a realizat și coregrafia momentelor artistice din festival, Diana Porfireanu, Mihaela Breazu, Maria Pușcașu, Gabriela Pușcașu, Daniela Munteanu, Daniel Linț, Mihai Sultan, Denis Amet, George Răcăreanu, Claudiu Munteanu, Mihai Iordache. 

În calitate de câștigător al Marelui Premiu, Asociația Culturală Georgiana Rusu a fost invitată de organizatori să susțină un program artistic demonstrativ la următoarea ediție a World Folklore Festival Cote DAzur ce se va desfășura în luna septembrie 2022 la San Remo, Diano Marina și Cannes. 

World Folklore Festival Cote DAzur: San Remo – Diano Marina – Cannes este cel mai mare festival de folclor din Europa, reunind anual la start peste 3.000 de artiști din întreaga lume.  Fiecare ediție anuală este organizată în două sesiuni, de primăvară și de toamnă, iar fiecare sesiune este împărțită, la rândul ei, în trei serii săptămânale. 

un articol libertatea.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
ucisa bicicleta fiumicino

Fiumicino, româncă de 55 de ani, moartă într-un accident de circulație, mergea la muncă cu bicicleta

Giulia Gazzani a murit subit la 27 de ani

Giulia Gazzani, 27 ani, fiica primarului din Castelbelforte (Mantova) a murit subit după o activitate sportivă