in

Un român fără adăpost din Fabriano a primit locuință de la primărie, recompensă pentru gestul său generos

Un român care trăia pe străzi în Italia a primit o locuință din partea autorităților, după ce a curățat, fără să-i spună cineva, statuia unui personaj important din trecutul orașului. Valentin Sărăru este, acum, fericit că, după 13 ani petrecuți în Peninsula, va petrece prima iarnă cu un acoperiș deasupra capului.

Românul nu a rămas indiferent după ce a văzut că angajații municipalității din Fabriano, provincia Ancona, își neglijează atribuțiile și lasă statuia lui Enrico Stelluti Scala, fost personaj important al localității, într-o stare deplorabilă. Și, astfel, din propria inițiativă, a decis să curețe monumentul de mizerie și să elimina vegetația care crescuse în jur.

“Valentin Săraru, românul fără adăpost în vârstă de 48 de ani care de ani de zile frecventează orașul, este cel care a lustruit bustul de marmură al personajului istoric din secolul 19, originar din Fabriano, care a ajuns să fie ministrul Poștei, bust care se află în Parcul Pisana”, a scris publicația Il Resto del Carlino, citată de Gândul.

“Am muncit câteva zile, dar rezultatul a fost satisfăcător în cele din urmă. Am aflat despre această persoană și ce a însemnat pentru locuitorii din Fabriano la acea vreme. Istoria trebuie omagiată și respectată, nu trebuie să se degradeze”, a declarat Valentin Săraru jurnaliștilor din Italia, care l-au fotografiat alături de statuie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

CFR Cluj a luat bătaie și acasă de la AS Roma: eliminată din Europa League

Ghid pentru convertirea unui carnet de conducere străin în Italia. Cât pot conduce cu permisul românesc?