in

„Nu îmi pare rău că am plecat din țară. Dar până faci pe străin frate, pică carnea jumătate”

Români în ItaliaViață de badantă în Italia – Rodica Bărbulescu lucrează de 12 ani ca „badantă” în Italia. A lucrat înainte în Spania… A făcut-o pentru copil. Nu-i pare rău, dar… s-a săturat de suferință.

Viață de badantă în Italia

Sunt plecată din țară de mult, pentru a-i oferi un viitor copilului meu. Nu îmi pare rău că am luat această decizie, cu mulţi ani în urmă.

Am lucrat în Spania trei ani, după trei ani m-am hotărât să plec în Italia.

Au trecut 12 ani de când lucrez ca badantă. Este o meserie grea, dar şi bănoasă, în viaţa nimic nu se realizează fără sacrificii.

Când am plecat din țară, mi-am lăsat acasă copilaşul şi bunica.

Bunica mea, Micu Ionica, azi nu mai este printre noi. A rămas văduvă de război la vârsta de 20 ani, a rămas cu doi copii. A fost o persoană devotată familiei, şi-a crescut copiii cu multă dragoste și a respectat memoria soţului ei cu devotament toată viaţa.

La vârsta de 98 ani, ne-a părăsit pe veci, pentru mine va rămâne un exemplu. Și-a crescut copiii, nepoţii şi strănepotul Ionuţ cu o dragoste imensă. A fost şi a rămas un exemplu în comuna Vânători jud. Mehedinţi.

Rodica Bărbulescu, din Latina: “Pâinea cât a fi de crudă, tot mai bine lângă rude”

Ajutăm familia, dar stăm departe de ea

Străinătatea ne oferă posibilitatea să ne ajutăm familia, să le oferim copiilor noştri un viitor bun şi frumos, dar în acelaşi timp străinătatea ne ţine departe de familia noastră, pierdem cei mai frumoşi ani din viaţa noastră şi a copiilor noştri.

Eu am un gol imens în suflet, de când a murit bunica mea. Nu o voi vedea niciodată, îmi lipseşte tot din ea, simt că s-a rupt o bucată din mine.

M-am săturat de străinătatea amară

Ce repede trec anii, am rămas cu amintirea bunicii mele, amintiri frumoase.. Aştept ziua să mă întorc acasă, nu ştiu când va veni acea zi fericită din viaţa mea.

M-am săturat de străinătatea amară, îmi lipseşte căldura familiei mele.

Străbunica mea avea o vorbă: până faci pe străin frate, pică carnea jumătate. Pe zi ce trece, simt o tristeţe imensă.

BĂRBULESCU RODICA (ITALIA)

Mesajul unei românce din Sardinia: „Cei din ţară, cred că sunt câinii cu covrigii în coadă în străinătate, numai cine nu a mâncat pâinea străinătăţii gândeşte aşa”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Ghișeu pentru români la Pescara

Pescara, comunitatea românească este una dintre cele mai mari din oraș: acum există un ghișeu la Primărie care să o susțină

Gest nobil al unui român la Terni: a găsit un portofel cu 500 euro și l-a dus la poliție