in

Vaccinare obligatorie, controale imposibile pentru badante angajate neregular

Vaccinare obligatorie badante: Cei care nu se vaccinează sunt suspendați de la muncă, dar controalele sunt imposibile pentru badantele neregulare, scrie Il Messaggero.

Vaccinare obligatorie la cei peste 50 de ani

O jumătate de milion de lucrători peste 50 de ani riscă să rămână acasă fără un salariu. Este o estimare, bazată pe numărul total de nevaccinați din acea grupă de vârstă, scăzând pensionarii și șomerii.

De astăzi, super Green Pass la locul de muncă este obligatoriu pentru persoanele peste 50 de ani, fiind prevăzute o amendă cuprinsă între 600 și 1.500 de euro și suspendare, pentru că este o absență nejustificată.

Super Green Pass obligatoriu, Meloni: „Instrument opresiv, trebuie desființat imediat”

Vaccinare obligatorie badante: cine controlează

Dar în cazul familiilor care au rolul de angajatori pentru badante ce se întâmplă? Vorbim despre menajere, babysitter și îngrijitori. Sunt 950 de mii lucrători și lucrătoare în acest domeniu în regulă și dintre acestea circa jumătate asistă persoane în vârstă și neautosuficiente.

Cerința pentru Green Pass simplu este deja în vigoare din octombrie 2021: menajerele, îngrijitoarele sau bonele nevaccinate trebuiau să fie supuse unui test antigen la fiecare 48 de ore. Dacă nu, ar putea fi concediate.

Acest lucru le-a convins pe multe dintre ele să învingă rezistența la vaccinare. Doar aproximativ 5% nu sunt încă imunizați, aproximativ 40.000.

Italia, petreceri Covid pentru Green Pass: „Am făcut totul pentru a lua virusul, acum pot să lucrez”

Muncă ilegală, fără reguli

Andrea Zini, președintele Assindatcolf, asociația națională a angajatorilor din muncă casnică, explică: „O parte din raportul cu menajere, îngrijitoare și bone care continuă să refuze vaccinarea se va transforma în muncă ilegală, fără contracte, fără reguli”.

Se estimează că, fără contract, cel puțin un milion de bărbați și femei lucrează în aceste sectoare, în principal străini.

«De asemenea, trebuie amintit – explică Zini – că familiile riscă o amendă dacă nu verifică dacă angajatul lor are Super Green Pass: acesta variază de la 400 la 1.000 de euro.”.

„Vorbim totuși de o mică minoritate, din fericire în acest sector procentul de vaccinare este foarte mare, la 95 la sută, deci peste media națională”.

Super Green Pass obligatoriu la muncă pentru cei peste 50 de ani: ce riscă cei fără

Fără a treia doză, Green Pass expiră în 6 luni

Certificatul Verde, fără a treia doză, este valabil șase luni: oricine a lăsat să expire acest termen fără a primi rapelul nu va putea lucra, chiar dacă a încheiat primul ciclu de vaccinare cu doză dublă.

De la 1 februarie, cei peste 50 de ani nevaccinați riscă și o altă amendă: este o singură dată și o va primi toată lumea, nu doar lucrătorii. Se ridică la 100 de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]
record longevitate

Localitatea italiană care a stabilit un record: deși mică, are 10 locuitori cu vârsta peste 100 de ani

fond pensii italia

În 2020, aproape 100.000 de vârstnici au murit din cauza COVID-19, Italia reduce bugetul de pensii