in

Vizita ambasadoarei la Milano, autoritățile italiene au apreciat rolul comunității românești

Ambasadorul României în Italia, Dana Constantinescu, a efectuat în perioada 13-14 martie o vizită de lucru în Regiunea Lombardia, aflată în zona de competenţă a Consulatului General Milano.

În cadrul vizitei, Ambasadorul Dana Constantinescu, împreună cu Consulul general George Bologan, s-au întâlnit cu prefectul de Milano (foto1), Francesco Paolo Tronca, președintele Regiunii Lombardia (foto2), Roberto Maroni și primarul orașului Milano (foto3), Giuliano Pisapia. Agenda discuțiilor a cuprins aspecte generale ale relației bilaterale și elemente punctuale referitoare la comunitatea românească, președinția italiană la Uniunea Europeană și Expoziția Universală de la Milano din 2015.

Întâlnirile au avut loc într-o atmosferă cordială, autoritățile italiene subliniind buna colaborare cu oficiul consular. De asemenea, au fost evidențiate relațiile tradiționale și a fost apreciat rolul comunității românești. La Milano trăiesc circa 14.000 de români.

De asemenea, programul ambasadorului a cuprins întâlniri cu membrii comunității românești și cu echipa consulatului. În seara zilei de 14 martie a avut loc o întâlnire cu reprezentanții bisericilor românești prezente la Milano, protopopii ortodocși și preoții greco-catolic și romano-catolic, alți membrii implicați în viața comunității și președinții asociațiilor din Lombardia și Trentino Alto Adige.

În seara zilei de vineri, 14 martie, în cadrul întâlnirii Ambasadorului cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Lombardia, a fost realizată o legătură video cu cei prezenţi la întâlnirea organizată la Accademia di Romania cu prilejul vizitei la Roma a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elveţia, nu e rasist să spui “porc străin” sau ”refugiat jegos”

Romii cu palate şi maşini scumpe din Buzescu, vedete la Al Jazeera