in

147 de misiuni diplomatice vor sărbători Ziua Națională, cu un buget de 221.600 de euro

MAE a alocat 221.600 de euro, plus sponsorizări, pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, concertele de muzică clasică, jazz şi recepţiile fiind cele mai frecvente evenimente organizate cu acest prilej de ambasadele şi consulatele României.

„Acţiunile pentru marcarea Zilei Naţionale a României vor fi organizate de către 147 misiuni diplomatice (ambasade, consulate generale, misiuni permanente, institute culturale româneşti din străinătate, birouri de reprezentare)”, a precizat MAE, la solicitarea Mediafax.

Bugetul alocat pentru aceste evenimente este de 221.600 de euro. În plus, unele misiuni diplomatice ale României din străinătate beneficiază de sponsorizări din partea unor persoane juridice sau fizice din ţara de reşedinţă sau din România. Ministerul de Externe a subliniat că, pe fondul crizei economice, „nivelul sponsorizărilor a scăzut de la an la an”.

MAE a transmis că pentru misiunile diplomatice din ţările unde există o puternică activitate pe linie diplomatică, culturală, economică sau o comunitate românească semnificativă, precum ţările din UE, SUA, Canada, China, Rusia sau Japonia, s-a alocat un buget mai mare, „dar nu la nivelul necesităţilor impuse de organizarea unui astfel de eveniment”.

Cea mai mare parte a bugetului pentru organizarea Zilei Naţionale de către institutele culturale româneşti din străinătate a fost asigurată de Institutul Cultural Român.

În Italia, ICR Veneţia organizează turneul „SoNoRo Bucharest Festival on Tour” la Verona, Torino şi Veneţia, Ambasada din Roma găzduieşte un recital de chitară, iar Consulatul General de la Milano organizează, la 6 decembrie, o recepţie oficială, unde va concerta naistul Nicolae Voiculeţ.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR: ”Costurile de creditare la bănci vor continua să scadă”

Programul activităților organizate de Institutul Cultural Român cu ocazia Zilei Naționale a României