in

Accident feroviar în Italia, nu sunt români printre victime

Patru morți și peste 100 de răniți, dintre care cinci răniți foarte grav, este bilanțul, încă provizoriu, al accidentului feroviar produs joi dimineață lângă Milano.

Trenul companiei Trenord, compus din șase vagoane, a deraiat la 6.57 la Pioltello, periferia nord a orașului Milano. Trenul plecase din Cremona cu destinația Milano Porta Garibaldi. Trei vagoane au fost implicate în accident, ieșind de pe șine. Trenul era plin cu navetiști. La fața locului au intervenit 28 de ambulanțe, 2 elicoptere, zeci de voluntari.

Potrivit unor prime cercetări, trenul a parcurs circa 2 km, cu mai multe roți în afara șinelor, înainte ca un vagon să lovească un stâlp de electricitate și să declanșeze deraierea trenului.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că niciun român nu a solicitat asistență consulară:

„Consulatul General al României la Milano are în atenţie accidentul feroviar produs în dimineaţa zilei de 25 ianuarie 2018. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime. Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident. Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situația şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări”, a anunțat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Tragedie feroviară în Italia: 11 morți și zeci de răniți. Presa italiană: a fost eroare umană

Accident feroviar în Italia. MAE: ”Printre decedați nu au fost identificați cetățeni români”

Padova, CASA GROAZEI: fetiță română violată și maltratată timp de cinci ani de doi bărbați, cu acordul soției unuia dintre ei

Bologna, a încercat să violeze o româncă în plină zi, într-o casă abandonată, blocat de doi trecători