in

Armata rusă intră în Ucraina, reacția Italiei: „Condamnăm decizia”

Armata rusă în Ucraina: Putin recunoaște independența republicilor separatiste din Donbas și de fapt le anexează Moscovei – așa cum a făcut în 2014 în Crimeea – prin trimiterea de trupe pentru „a apăra pacea”.

Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit noaptea trecută pentru ceea ce a devenit cel mai grav și dramatic moment de la izbucnirea crizei.

Armata rusă în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin, după ce a recunoscut republicile independente din Donbas, a ordonat armatei ruse să intre pe teritoriul lor în seara zilei de luni 21 februarie pentru a „garanta pacea”.

Reacția Italiei

Ministrul de externe Luigi Di Maio a condamnat decizia președintelui rus Vladimir Putin de a recunoaște republicile separatiste Donețk și Lugansk din regiunea Donbas: „Decizia autorităților ruse trebuie condamnată ca fiind contrară acordurilor de la Minsk și constituie un obstacol serios în căutarea unei soluții diplomatice. Italia continuă să susțină integritatea și suveranitatea deplină a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”.

„Italia – a spus Di Maio – este în contact permanent cu partenerii europeni și atlantici pentru a coordona răspunsul la anunțul președintelui Federației Ruse”. Deocamdată nu a sosit nicio declarație oficială a lui Mario Draghi. Agențiile de presă au scris doar că „prim-ministrul urmărește constant evoluția crizei ucrainene”, potrivit Open.

Reacții din întreaga lume

Reacțiile liderilor din întreaga lume vin în aceste ore.

Cancelarul Olaf Scholz, președintele american Joe Biden și președintele francez Emmanuel Macron au convenit într-un apel telefonic (pe Mario Draghi nu l-au sunat) că a existat o încălcare clară a acordului de pace de la Minsk pentru estul Ucrainei, a declarat luni seară purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Hebestreit. Acest pas nu va rămâne fără răspuns.

NATO a spus că această alegere „subminează și mai mult suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, erodează eforturile de soluționare a conflictului și încalcă acordurile de la Minsk”.

Boris Johnsonel a numit discursul lui Putin un „semnal foarte întunecat”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.8]

Nicolae Ciucă, apel către investitorii italieni interesați de România: „Investiți în energie”

raid mafia messina sicilia

86 de persoane arestate în această dimineață, raid major împotriva mafiei din Sicilia și Calabria