in

86 de persoane arestate în această dimineață, raid major împotriva mafiei din Sicilia și Calabria 

86 de persoane au fost arestate în această dimineață într-un raid major împotriva mafiei din Sicilia și Calabria. Aceștia sunt acuzați, printre altele, de apartenență la mafie, extorcare, trafic de voturi și arme și trafic de droguri, anunță ilsole24ore.com.

Raidul s-a datorat investigațiilor procurorului din Messina, Italia, asupra clanului mafiot Barcellonesi, care s-a îmbogățit foarte mult prin infiltrarea în economia legală, atât în ​​domeniul comercializării fructelor și legumelor, cât și în afacerile cu cluburile de noapte de pe litoral.

Clanul a folosit violența și intimidarea pentru a-și impune „serviciile de securitate” cluburilor de noapte. Proprietarii pub-urilor au fost, de asemenea, influențați de mafioți în modul în care își desfășurau afacerile. 

Ancheta a confirmat, de asemenea, nivelul de interes pe care familiile mafiote îl au pentru afacerile cu droguri, a spus poliția.

Român urmărit de autorităţile din Italia pentru un prejudiciu de 14,6 milioane euro. Prins la Craiova

Raid major împotriva mafiei

Raidul este rezultatul unei activități de investigație desfășurată din 2018 până astăzi asupra familiei mafiote Barcellonesi. Aceasta este înrădăcinată istoric în localitatea Barcellona Pozzo di Gotto. Era capabilă să exercite presiune constantă asupra activităților antreprenoriale și în economia locală

În afacerile cluburilor de noapte de pe litoralul tirenian, clanul a impus discotecilor, cu violență și intimidare, serviciile de securitate. Totodată, a intervenit pentru a-i condiționa pe proprietarii localurilor în gestionarea activităților acestora.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]
putin anunta conditiile pentru incheierea invaziei

Armata rusă intră în Ucraina, reacția Italiei: „Condamnăm decizia”

recrutare voluntari armata

Ce se întâmplă dacă refuzi încorporarea în caz de război: se poate pedepsi cu închisoarea de la 2 la 7 ani