in

Insula Capri a interzis pentru o zi debarcarea turiştilor, localnicii se tem de prejudicii de imagine: ”Se poate agrava”

Insula italiană Capri a interzis sâmbătă debarcarea turiştilor din cauza lipsei de apă, ca urmare a unor probleme de alimentare de pe continent. Primarul din Capri, Paolo Falco, a emis interdicţia la ora 7 dimineaţa, forţând mai multe feriboturi care se aflau deja în drum spre insulă, în largul coastei Napoli, în sudul Italiei, să se întoarcă. Deși s-a redeschis circulația, localnicii se tem de prejudicii de imagine.
>>> Turistă furioasă: 20 de euro pentru o cafea și apă într-un bar la lacul Como. ”Ca și cum am fi în Capri”

Insula italiană Capri a interzis sâmbătă debarcarea turiştilor

Aseară, primarul a ridicat ordinul, iar din această dimineață feriboturile au reluat debarcarea persoanelor de pe insulă. Compania de aprovizionare cu apă a insulei a declarat joi că a existat o problemă tehnică pe continent şi că, deşi a fost rezolvată între timp, problemele de aprovizionare ale insulei Capri au persistat, scrie ANSA.

Proprietarii de baruri și restaurante se tem de valul lung de prejudicii de imagine. Pentru Roberto Staiano, care administrează împreună cu familia sa trei unități (inclusiv baruri și restaurante) pe insulă, o campanie masivă de informare a turiștilor că aprovizionarea cu apă este regulată și că nu mai există probleme ar fi trebuit să înceapă ieri seară. În schimb, până seara târziu, spun unii hotelieri, oamenii au continuat să vorbească despre urgență, chiar dacă apa era pe drum.

Planul B

În dimineața zilei de astăzi, la debarcaderul Beverello din Napoli nu era mulțimea obișnuită din vacanța de vară care pleca spre Capri. Astăzi au sosit grupuri, cele urmate de turoperatori, dar puține familii: multe ieri, având în vedere incertitudinea, au decis să își amâne oricum călătoria pe insulă

În justificarea interdicţiei emise, primarul a avertizat cu privire la „o situaţie de urgenţă reală”. El a precizat că, deşi încă mai era apă pe insulă vineri, rezervoarele sunt goale. „Urgenţa ar putea fi agravată de sosirea a mii de turişti care vin în Capri în fiecare zi”, a mai explicat Paolo Falco.

Marțea viitoare, prefectul din Napoli, Michele di Bari, va organiza un summit pentru a discuta un eventual plan „B”, tocmai pentru a evita orice nouă urgență legată de apă, cu adoptarea unor soluții cum ar fi o navă-cisternă sau cisterne mari care să poată fi trimise în scurt timp.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bunica româncă și nepotul ei își dau împreună Bacalaureatul în Italia. „Ne-am încurajat reciproc”

Accident grav în Umbria: româncă de 58 de ani decedată, soțul ei italian în stare critică