in

Discriminare la Carrara, o româncă nu găsește casă de doi ani. „Nimeni nu închiriază unui străin”


O italiancă din Carrara a denunțat un grav fenomen de discriminare: o româncă nu reușește să închirieze o casă de doi ani, nimeni nu vvrea să îi închirieze, doar pentru că este străină.

„Cât de ipocrită este această frumoasă societate din Carrara, care se dezvăluie a fi rasistă cu oameni cinstiți, dar gata să stoarcă fiecare euro al celor care lucrează ilegal și plătesc la negru”, spune Florida Nicolai, într-o scrisoare trimisă redacției voceapuana.com.

Denunțul unei românce din Prato: „Nu găsesc o casă de închiriat pentru că sunt străină. Am fost jignită și umilită” VIDEO

Denunț de discriminare

„Denunț o situație inacceptabilă privind o tânără lucrătoare română, victimă a discriminării rasiste”.

Astfel și-a început scrisoarea Florida Nicolai către redacția ziarului, cu privire la cazul angajatei sale românce, care caută o casă de închiriat de doi ani. Agențiile imobiliare, însă, refuză să o ajute.

„Femeia locuiește în Carrara de mai bine de douăzeci de ani – explică Florida Nicolai -. Aici și-a crescut cele două fiice mici, garantându-le o pregătire culturală adecvată cu o diplomă de învățământ secundar.

Ea a respectat întotdeauna legea și a mereu întotdeauna ca lucrătoare domestică cu un contract regular.

Am angajat-o eu, respectând regulile, apreciind educația, amabilitatea și devotamentul ei pentru muncă.

Româncă discriminată la Torino: «Ne pare rău, proprietara nu închiriază la străini»

Caută casă de doi ani

De aproape doi ani, fiind nevoită să părăsească apartamentul pentru un proiect de renovare de către proprietar, ea caută închirierea unui alt apartament.

Doi ani de incertitudine și îngrijorări, în ciuda unui contract de muncă regular ca garanție, în ciuda referințelor excelente atât de la proprietarul locuinței sale actuale, cât și de la angajatori.

După atâta timp, după atâtea refuzuri la cererea de vizionare și închiriere de case noi, pare clar că există o problemă culturală de bază, o mentalitate „rasistă” care plasează un zid de gumă ipocrit împotriva unui muncitor cinstit.

Pentru a risipi orice îndoieli, una dintre agențiile pe care le-a contactat s-a ocupat imediat de ea: i-au spune, fără nicio reținere, că nimeni nu vrea să închirieze o casă unui străin și, prin urmare, agenția nu pierde timp cu ea pentru vizionări.

Blocuri întregi închiriate la negru

Ce ar trebui să facă un străin de 44 de ani pentru a obține o casă de închiriat? Ar trebui să fie mai puțin onestă, poate să lucreze ilegal, să-și ofere corpul sau să se implice în activități ilegale?

Se știe că în acest oraș blocuri întregi sunt închiriate la negru, în condiții de igienă și siguranță precare, bărbaților care supraviețuiesc până la limita legalității.

Așa că mă întreb cât de ipocrită este această frumoasă societate din Carrara, care se dovedește a fi rasistă cu oameni cinstiți și gata să stoarcă fiecare euro al celor care lucrează ilegal și plătesc la negru „, se spune în scrisoare.


|

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 11 In medie: 3.6]
primarul refugiatilor

„Primarul refugiaților”, condamnat la 13 ani de închisoare. A deturnat banii alocați migranţilor

analfabeti functional

Premierul Cîţu îi face ANALFABEȚI funcțional pe românii care nu se vaccinează