in

Două medicamente antiCovid, ce reduc răspândirea virusului în organism, așteaptă aprobarea

Gigantul farmaceutic american Pfizer a solicitat aprobarea de urgență pentru noul său medicament Paxlovid iar Agenția Britanică pentru Medicamente a dat recent aprobarea pentru medicamentul Molnupiravir. Ambele reduc răspândirea virusului în organism, scrie presa internațională.

„Cu mai mult de cinci milioane de decese și nenumărate vieți afectate de această boală devastatoare în întreaga lume, există o nevoie urgentă de tratamente care să salveze vieți”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla. 

Eficacitatea ridicată a pilulei arătată într-un studiu clinic arată că medicamentele antivirale sub formă de pastile ar putea juca un „rol central în lupta împotriva Covid-19”.

Italia pregăteşte un nou DECRET pentru a stimula vaccinarea cu a treia doză

Pfizer solicită aprobarea de urgență a medicamentelor în Statele Unite

Pfizer a declarat în urmă cu o săptămână și jumătate că paxlovid a redus probabilitatea de spitalizare sau deces la pacienții cu risc ridicat după o infecție cu coronavirus cu 89%. Pacienții au luat pilula la fiecare douăsprezece ore timp de cinci zile.

Mai multe companii farmaceutice lucrează în prezent la dezvoltarea unor medicamente care vor reduce efectele infecției cu coronavirus. 

Agenția Britanică pentru Medicamente a dat recent aprobarea pentru medicamentul Molnupiravir de la compania farmaceutică americană Merck Sharp & Dohme (MSD) pentru tratamentul pacienților cu Covid-19 cu o boală ușoară până la moderată.

Pastilele Corona reduc răspândirea virusului în organism

Paxlovid și Molnupiravir reduc capacitatea virusului de a se multiplica în celulele organismului și, astfel, încetinesc dezvoltarea ulterioară a bolii Covid-19. 

Pastilele au avantajul că sunt ușor de luat acasă. Pe de altă parte, alte medicamente, cum ar fi medicamentul antiviral Remdesivir, trebuie administrate intravenos.

Pfizer a anunțat marți că va face noul medicament corona disponibil mai ieftin în țările mai sărace, după ce va fi aprobat. Grupul a anunțat un acord de sublicență a producătorilor de medicamente generice pentru a produce pilula fără drepturi de autor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
roman beat distrus masina politiei

Arestat la Roma, s-a urcat băut la volan și a făcut praf o mașină a poliției

infectii decese Italia

Cresc infecțiile și decesele în Italia, Guvernul reduce durata Green Pass