in

Italia pregăteşte un nou DECRET pentru a stimula vaccinarea cu a treia doză

Italia vrea să înăsprească condițiile de obținere a certificatului verde, pentru a-i determina pe cei care au peste 40 de ani să-și facă cât mai curând a treia doză de vaccin, scrie Mediafax. În aceste condiții, potrivit noilor măsuri puse în discuție, restaurantele, teatrele și stadioanele urmează să rămână deschise doar pentru vaccinați.

Totodată, situația epidemiologică din țară rămâne sub observația atentă a experților și a guvernului italian, care este pregătit să urmeze modelul austriac privitor la certificatul verde, dacă numărul cazurilor și al spitalizărilor continuă să crească în următoarea perioadă.

La sfârșitul acestei săptămâni, când tendința de infectare va deveni mai clară, guvernul italian va adopta un nou decret, care, pentru a opri îmbolnăvirile și a accelera a treia doză, va înăspri și condițiile de obținere a certificatului verde, scrie La Stampa.

Totodată, potrivit noilor măsuri, durata certificatului verde ar urma să fie redusă de la 12 la 9 luni, astfel încât să îi determine pe cei cu vârsta peste 40 de ani să își administreze doza a treia de vaccin fără a pierde prea mult timp.

Italia, măsuri mai STRICTE în taxiuri, trenuri şi autobuze. Cum puteţi circula

De asemenea, aceasta nu este singura măsură ce ar urma să fie adoptată. O a doua măsură vizează cinematografele, teatrele, stadioanele, barurile și restaurantele, unde ar urma să intre doar cei care s-au imunizat complet sau s-au vindecat în ultimele șase luni. Testele, fie ele rapide sau moleculare, urmează să fie excluse de pe certificatul verde.

A treia doză, obligatorie pentru personalul medical?

Pe de altă parte, angajații vor continua să meargă la serviciu chiar și cu teste negative.

Între timp, poate chiar de joi, ar putea fi adoptat un decret care să facă obligatorie a treia doză pentru personalul sanitar.

Noile măsuri sunt luate și ca urmare a noilor studii care spun că vaccinurile își pierd protecția la șase-opt luni de la a doua doză. În două luni, infecțiile în rândul personalului sanitar, care a fost printre primii care au fost vaccinați, au crescut cu 192,3%, de la 936 de cazuri la 14 septembrie la 2.736 la 14 noiembrie, mai scrie Mediafax.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]

Italia, copil român născut în ambulanță, după ce mama a fost trimisă acasă de medici

descantec roman italia

Descântec de 30.000 euro. Un român a convins o femeie din Italia că e blestemată