in

EXCLUSIV – Mafia despăgubirilor de accidente rutiere din Italia. «Am schimbat patru avocați, toți au încercat să ne înșele»

Banii care se obțin în urma accidentelor rutiere de la firmele de asigurări, mai ales în urma deceselor, sunt de ordinul sutelor de mii de euro. Adevărate comori pentru vânătorii de asemenea câștiguri, în dauna rudelor victimelor. Scenariul e simplu: prin diferite tertipuri, avocații sau intermediarii societăților de asigurări își bagă în buzunar cea mai mare parte din sumele acordate, doar o sumă infimă ajungând la adevărații beneficiari. Escrocii profită de lipsa de informație și de cele mai multe ori de naivitatea clienților.

O adevărată caracatiță, pusă pe câștiguri fabuloase, în dauna rudelor victimelor. Iată un caz care, după patru ani, încă nu este soluționat. Patru avocați s-au ocupat pe rând și la fiecare au existat multe nelămuriri. Rezultatul compensației propuse de aceștia rudelor victimei, în urma unui accident mortal, a fost de la 22.000, la 300.000 de euro, propuneri niciodată duse până la capăt.

În acest caz au apărut și persoane care se prezentau ”de la ambasadă română”, fiind propuse chiar de poliția italiană, care mai apoi dădeau cazul unor avocați italieni.

Ramona Andronache este o româncă de 43 de ani din București, care, din ianuarie 2015, trece printr-un adevărat coșmar. În urmă cu 4 ani tatăl ei a murit în urma unui accident rutier la Florența, iar de atunci viața ei și a familiei sale s-a transformat într-un adevărat chin. După decesul tatălui, a urmat o serie întreagă de înșelăciuni din partea avocaților care s-au ocupat de relația cu societatea de asigurări din Italia. Nici până în ziua de azi nu a reușit să recupereze vreun ban deși a apelat la patru avocați.

Primul avocat, recomandat de ”doamna de la ambasadă”

”Tatăl meu a murit pe data de 28 ianuarie 2015. A fost călcat de un autobuz în apropiere de gara din Florența. Corpul tatălui a fost adus în România, dar ni s-a spus să nu deschidem sicriul pentru că era prea desfigurat. A fost un șoc pentru noi.”, ne-a povestit femeia.

”Imediat după accident, cei de la poliția din Florența ne-au recomandat o doamnă, pe nume Macarie, care s-a prezentat a fi DE LA AMBASADĂ. Am crezut-o pe cuvânt mai ales că în situația aia nu prea poți fi cu mintea limpede. Ne-a dat dosarul la un avocat italian, ea fiind de fapt un intermediar. Avocatul ne-a promis marea cu sarea, dar nu a făcut nimic. Între timp am citit tot felul de comentarii nefavorabile despre doamna Macarie și am apelat la un alt avocat.”, a continuat ea povestirea.

Al doilea avocat, doi ani de ”dus cu preșul”

”Al doilea avocat ne-a dus cu preșul mai bine de doi ani. Extrem de amabil, de atent cu noi. Venea des la București, ne-a dat de câteva ori niște bani pentru a face pomeni la tatăl meu, ne promitea că în foarte scurt timp, maxim câteva luni ne va obține mulți bani. Dar la un moment dat nu a mai fost atât de interesat, ne-a spus chiar că e posibil să nu mai luăm nimic pentru că vina e a tatălui meu, că era beat. Atunci i-am spus să înainteze cauză penală, iar el a refuzat, apoi ne-a tot promis că va face. Dar nimic din toate astea. Intr-o zi a venit chiar cu o decizie de neurmărire penală, practic cazul era închis. Cum să fie posibil așa ceva? Ne-a mai spus că el se oprește acolo, că nu ne mai poate da nici măcar 100 de euro. Noi am insistat să vorbim cu asigurarea italiană și el a făcut orice posibil să ne scoată din cap ideea asta. Atunci am hotărât să renunțăm la el și să căutăm alt avocat.”

Al treilea avocat, la Londra

”Între timp, plecasem la Londra, la fiul meu. Acolo am dat peste o firmă care se ocupa cu accidente și avocatul era italian. La fel, aceeași primire extraordinară, promisiuni nenumărate, dar nici cu ei nu am rezolvat nimic, din contră, mi-au întărit ideea că sunt tot felul de înțelegeri cu societatea de asigurări sau cu avocații care s-au ocupat înainte. De ce spun asta? Pentru că cel de-al doilea avocat ne-a spus că nu se mai poate face nimic, că nu a luat nimic iar cel de la Londra ne-a propus dintr-o dată 40.000 de euro. Cum, dintr-o dată se putea relua cauza și recupera bani? Incredibil! Surpriza a venit când eu nu am acceptat banii și am insistat să se mergă mai departe, să se încerce un proces, să se ceară mai mulți bani, începea deja să mă evite. Într-un final mi-a aruncat bomba: îmi poate recupera 300.000, dar să îl las două săptămâni. După discuția asta nu a mai fost de găsit”, a povestit românca.

Al patrulea avocat, acte false

”Ultimul avocat pe care l-am avut a fost o doamnă. Ea a promis la fel ca ceilalți dar la sfârșit nu a avut decât o propunere, de 22.000 de euro, din care dorea 10% comision. De la 300.000 a coborât la 22.000 de euro. Îmi cerea insistent semnăturile copiilor, ale rudelor, deci, asta însemna că și ei au niște drepturi. Când am întrebat-o, mi-a trimis un document, fără antet, fără adrese, fără nimic altceva decât niste cifre…era clar ceva fals.” a terminat ea povestirea.

Ramona Andronache ne-a spus că în momentul de față are un al cincilea avocat, care crede că e cinstit și care i-a garantat că va obține decizia de la societatea de asigurări, decizie de care s-au ferit toți ceilalți avocați. ”Practic – spune ea – cu siguranță a existat o compensație a asigurărilor, dar toți se feresc să spună că banii au fost încasați fără ca eu să știu.”

Românca ne-a promis că ne va spune cât de curând rezultatul.

Andi Rădiu

Italia, bani murdari din accidente, româncă înșelată cu peste jumătate de milion de euro, implicați doi avocați români

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

La fiecare trei minute, un român pleacă din țară. Nimeni nu reușește să oprească exodul

Vittoria, român disperat că nu-și poate întreține familia, s-a aruncat de la balcon, salvat de un polițist