in

FOTO/”La fiecare trei ore un imigrant violează o femeie”: Rasismul manifestelor electorale

O asociaţie a avut ideea de a aduna la un loc afişe electorale din Italia care au conţinut rasist. A rezultat o adevărată galerie a ororilor. Grupurile ţintă ale rasismului sunt aceleaşi dintotdeauna: romii, musulmanii, evreii, negrii sau, pur şi simplu, imigranţii. Agenţia Redattore Sociale a stat de vorbă cu iniţiatorii proiectului.

„Sângele meu e roşu ca al tău? Creierul este cel diferit„. „Protejează identitatea, să închidem frontierele”. Şi mai mult: „Imigraţia este ca un glonţ tras în gură, în fiecare zi Italia este violată, străinii sunt bestii care pun mâinile pe copiii tăi; un chibrit pentru fiecare tunisian, grădiniţe muncă şcoală sănătate: ei sunt mereu pe primul loc, în Italia le fiecare trei ore un imigrant violează o femeie„.

Este o adevărată galerie a ororilor ceea ce a strâns, şi va continua să strângă, asociaţia de promoţie socială Lunaria pe site-ul www.cronachediordinariorazzismo.org: 260 de imagini (până acum) de postere şi broşuri utilizate de partide, cu precădere de dreapta, care recurg la cea mai rea iconografie pentru a alimenta ura rasială. Sau inscripţii fotografiate pe zidurile din oraşele noastre.

Ţintele

Grupurile ţintă sunt cele dintotdeauna: romii, musulmanii, evreii, negrii sau, pur şi simplu, imigranţii. „Nu puteam să o numim alt fel decât galeria ororilor – spune Grazia Naletto de la Lunaria, o asociaţie de promovare socială -. Ne-am întrebat dacă este just să le publicăm şi dacă, în acest fel, nu contribuim la vehicularea rasismului. Imaginile care sunt publicate aici sunt deja disponibile în reţea, noi nu facem altceva decât să le strângem laolaltă pentru a demonstra cum în ţara noastră instigarea la rasism este mult mai răspândită decât se crede. Poate şi pentru că sunt rare cazurile în care este pedepsită”.

Autorii

Nu este întotdeauna uşor să descoperi autorii. Evidente sunt posterele şi fluturaşii de la Lega Nord, Forza Nuova şi în special ale fantomaticului grup de Rezistenţă naţională care se manifestă violent pe Youtube şi care delirează că „fără imigranţi infracţionalitatea s-ar prăbuşi”, şi că „Uniunea Europeană, ONU, Curtea Constituţională, agenţiile economice folosesc imigraţia împotriva popoarelor” şi care au elaborat un decalog ale cărui puncte principale sunt „nu angaja imigranţi, nu frecventa localurile etnice, nu fraterniza cu imigrantul, nu-i închiria casa, iubeşte-l pe aproapele tău şi discriminează imigrantul”.

Căutarea

„Noi facem căutare pe internet – explică Naletto -, unde nu este întotdeauna uşor să descoperi autorii. Unele dintre aceste mesaje rasiste sunt găzduite pe site-uri care nu sunt cele oficiale ale grupului de referinţă sau în grupuri Facebook, fiindcă dacă ar apărea pe site-urile oficiale ar fi pasibile de denunţuri pe baza legii Mancino („Măsuri urgente în materie de discriminare rasială, etnică şi religioasă, din 1993 – n.r.).

Monitorizăm în mod constant grupurile Facebook – continuă Naletto – şi facem sesizări la Unar (Oficiul naţional împotriva discriminărilor rasiale) şi la Poliţia poştală pentru a le cere închiderea atunci când o considerăm necesară. Problema este că mulţi închid paginile şi apoi le redeschid după scurt timp. Când originea site-urilor nu este clară – şi faptul că serverele sunt deseori în străinătate nu ajută – este complicată lupta împotriva rasismului pe internet”.

Speranţa promotorilor www.cronachediordinariorazzismo.org este ca aceste imagini să fie utilizate în şcoli, în asociaţiile de tineret, în cartiere pentru a promova campaniile de sensibilizare care documentează ororile rasismului.

Vizitează La galleria degli orrori

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Au dat Antalya pe Mamaia! Adrian Enache şi Iuliana Marciuc preferă litoralul românesc

Antonia ar putea juca în mai multe filme în Italia! Vezi VIDEO