Menu
in

Încă un deces în Italia și pentru prima dată au apărut copii infectați.„Nu închidem granițele”, decizie luată de vecinii Italiei

Coronavirusul face încă o victimă în Italia. Al 12-lea deces s-a înregistrat miercuri, este vorba de un bărbat de 69 de ani din Lodi, cu afecțiuni respiratorii anterioare, care a murit în Emilia Romagna. Guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, a anunțat că sunt și copii infectați, pentru prima oară în Italia. Patru sunt în Lombardia: o fetiță de 4 ani, doi băieți de 10 ani și un băiat de 15 ani.

374 de cazuri pozitive coronavirus în Italia, la prânz, în 26 februarie. În creştere cu peste 50 faţă de ziua precedentă.

Toţi cei decedaţi până acum în Italia erau persoane în vârstă şi majoritatea aveau patologii preexistente.

Datele actualizate au fost furnizate de Angelo Borrelli, șeful Protecției Civile și comisar extraordinar pentru situații de urgență, în timpul conferinței de presă la Protecția Civilă. Și acum sunt 12 decese: a douăsprezecea victimă italiană este un bărbat de 69 de ani din Lodi, cu afecțiuni respiratorii anterioare, care a murit în Emilia Romagna. În ceea ce privește infecțiile, „Lombardia înregistrează 258 de cazuri, Veneto 71 de cazuri, Piedmont 3, Lazio 3, Liguria 3, Marche 1 și Bolzano 1”, a comunicat șeful Protecției Civile.

Au apărut și patru minori infectați, în Lombardia.

Astăzi în Camera Deputaților s-a examinat decretul-lege din 23 februarie 2020, n. 6, care conține măsuri urgente privind oprirea și gestionarea urgenței epidemiologice de Covid-19.

Ieri s-au înregistrat 4 victime, trei din Lombardia și una din Veneto.

Granițele rămân deschise

Deși în numeroasă țări europene au fost înregistrate cazuri de italieni infectați sau de persoane pozitive la virus care au fost în Italia sau au avut contact cu italieni, toate statele vecine Italiei s-au angajat că nu-şi vor închide frontierele cu această ţară.

”Dorim să fim foarte clari asupra faptului că nu se pune problema închiderii frontierelor între ţările noastre. Ar fi (o măsură) disproporţionată şi ineficientă”, se arată în declaraţia semnată de miniștrii sănătății din  Italia, Franţa, Elveţia, Austria, Croaţia, plus Germania şi Comisia Europeană.

Miniştrii reuniţi la Roma au mai decis ”să evalueze de la caz la caz” eventuala anulare a unor evenimente majore.

Ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza, a asigurat că nu există ”nicio modificare a condiţiilor de călătorie pentru italieni”. Oricum, consideră el, ”vorbim despre un virus care nu recunoaşte frontierele”. Pentru a-l combate, ”trebuie să cooperăm, nicio ţară nu poate acţiona singură”, mai spune ministrul italian.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version