in

Ultima oră: 11 MORȚI în Italia, 322 de persoane infectate de coronavirus în Italia. «Noi, italienii, suntem acum tratați ca refugiații»

UPDATE Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Italia a ajuns marți 25 februarie la 322, iar numărul morților a ajuns la 11, 9 în Lombardia și 2 în Veneto.

Marți au fost patru decese: Doi bărbați în vârstă de 84 și 91 de ani și o femeie în vârstă de 83 de ani, cu toții rezidenți în Lombardia, și o femeie de 76 de ani din Treviso.

Luni au fost patru decese în Italia. Ultima victimă este un bărbat de 62 de ani din Castiglione D’Adda, în provincia Lodi, care a fost internat în spitalul Como, unde fusese transportat vineri din cauza agravării stării sale: era sub dializă și suferea de patologii anterioare. Și din Castiglione D’Adda a fost și bărbatul de 75 de ani dus la spitalul din Lodi cu un atac de cord. Testat pozitiv pentru coronavirus, a fost transferat la spitalul Sacco din Milano, unde a murit luni.

Celelalte victime sunt o femeie de 68 de ani din Trescore Cremasco, care a murit la spitalul Crema și un pensionar de 84 de ani din Villa di Serio, care a murit la spitalul Papa Giovanni XXIII din Bergamo. „Toate victimele au avut patologii înainte de virus”, a declarat șeful departamentului de Protecție Civilă, Angelo Borrelli.

În prezent, există 7 regiuni afectate de cazuri de coronavirus: 240 persoane infectate în Lombardia, 43 în Veneto, 26 în Emilia Romagna, 3 în Piemont, 3 în Lazio, 2 în Toscana, 3 în Sicilia și unul în provincia Bolzano, 1 caz în Liguria.

Armata în zona roșie din Lodi

Numărul posturilor de control din așa-numita „zonă roșie” din provincia Lodi, care cuprinde 11 localități contaminate, a crescut de la 15 la 35. Căpitanul Michele Capone, comandantul unității de carabinieri din Lodi, a explicat că „punctele de control au crescut semnificativ în jurul perimetrului, iar unele au fost de asemenea amenajate în zona roșie”. Personalul armatei a ajuns și el la fața locului, a mai anunțat carabinierul.

Conte: Țară sigură

«Italia este o țară sigură, unde puteți călători și face turism: există doar zone foarte limitate, cu restricții. Poate că este o țară mai sigură decât multe altele.”, este declarația făcută de premierul Giuseppe Conte în cadrul conferinței de presă de marți după-amiază la Protecția Civilă din Roma. Primul ministru a reiterat că „testul tampon trebuie făcut numai în anumite cazuri specifice” și – adresat președinților regiunilor – a adăugat că „închiderea și suspendarea activităților școlare în zonele în care nu au existat focare nu sunt justificate ».

Între timp, frica golește orașele din Italia de Nord. Milioane de oameni caută soluții pentru a avea grijă de copiii care nu mai merg la școală (sunt închise în mai multe regiuni) și pentru a continua să lucreze în zone în carantină. Multe trenuri sunt suspendate. Iar supermarketurile sunt luate cu aslat de lumea îngrijorată de izolare.

https://ziarulromanesc.es/spania-se-pregateste-de-coronavirus-dupa-izbucnirea-epidemiei-in-italia-al-treilea-caz-confirmat-este-un-turist-italian-in-tenerife/

Numărul bolnavilor continuă să crească. Iar alarma cu privire la italieni este mondială. În Marea Britanie se impune izolarea voluntară pentru cei care sosesc din Italia. În Statele Unite s-a emis alarma: „Călătoria în Italia este riscantă”.

În Tenerife, un turist italian din zonele afectate de virus a fost descoperit pozitiv, iar hotelul în care a locuit e în carantină, sunt 1000 de persoane, hotelul este păzit de poliție, nu intră și nu iese nimeni. În Chile, un alt turist italian este internat la Spitalul Valdivia, în așteptarea rezultatelor analizelor.

În Austria s-au înregistrat primele două cazuri, originea contaminării fiind, se pare, tot Italia. Trebuie amintit și că în România, sosirea oricărui italian sau român din Italia creează emoții, toate sosirile sunt monitorizate de medici și polițiști.

O întâmplare neplăcută a suferit un grup de turiști italieni care au plecat în vacanță în insulele Mautitius, în Oceanul Indian. La destinație, cei din nordul Italiei, 40 de persoane, nu au fost lăsați să coboare. Aveau de ales între a sta în carantină pe insul 14 zile sau a se întoarce imediat în Italia. S-au întors negri de furie la Fiumicino, cu un avion Alitalia.

„Nu este corect. Am suferit un ultraj. Nu înțelegem de ce doar noi, din Lombardia și Veneto, nu am coborât la Mauritius. De ce numai noi, și ceilalți nu? Au fost alături de noi în zbor, așa că și ei sunt infectați de Coronavirus”.

«Vom solicita despăgubiri. Am pornit de la Malpensa și nimeni nu ne-a verificat, chiar aici, la Roma, am fost verificați. În Mauritius ne puteau lăsa pe toți să coborâm, respiram același aer, suntem cu toții infectați sau cu toții sănătoși. Noi, italienii, suntem acum tratați ca refugiații, este un dezgust», a explicat o turistă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Traian Băsescu cere OPRIREA ZBORURILOR dintre Italia și România. ”Dragilor, avioanele cu care ați venit nu au scară, înapoi”

Șofer român de TIR abia întors din Italia, dat afară din casă de nevastă, de frica coronavirusului