in

Informații suplimentare privind exercitarea dreptului de vot în străinătate la alegerile europarlamentare și referendumul național din data de 26 mai 2019

Comunicat CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA BOLOGNA:

  1. La data de 26 mai 2019, odată cu alegerile pentru Parlamentul European, se va desfășura și referendumul național cu privire la probleme de interes național.
  2. Ambele scrutine se vor desfășura în cadrul acelorași secții de votare, în același interval orar: 7.00-21.00.
  3. Alegătorii pot opta dacă votează doar pentru un scrutin sau pentru ambele.
  4. Alegătorii care inițial au optat pentru un singur tip de scrutin pot vota și pentru scrutinul pentru care nu au votat inițial, până la ora închiderii secției de votare.
  5. La referendumul național alegătorii vor primi obligatoriu două buletine de vot, câte unul pentru fiecare întrebare supusă referendumului, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta din întrebări.
  6. Modelele buletinelor de vot la referendumul național din 26 mai 2019 pot fi consultate la următorul link: http://www.mae.ro/…/files/file/anu…/2019_pdf/buletin_vot.pdf

Vă informăm că pe site-ul MAE, la secțiunea destinată alegerilor pentru Parlamentul European și pentru referendumul national din 26 mai 2019 a fost publicat Ghidul alegătorului român din străinătate, în varianta actualizată cu informații legate de procedura exercitării votului și la referendumul national și la alegerile europarlamentare.

Ghidul poate fi consultat și descărcat AICI

Lista sectiilor de votare din strainatate la alegerile pentru Parlamentul European din anul 2019

http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2019/2019_pdf/2019.04.2

De asemenea, vă informam, că luni, 27 mai 2019, în vederea organizării alegerilor europarlamentare și a referendumului național din data de 26 mai 2019, în conformitate cu prevederile legale, Consulatul General al României la Bologna, NU va avea program de lucru cu publicul.  

Cetățenii români care se confruntă cu situație dificilă, specială, cu caracter de urgență (accidente cu victime, decese, calamități și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar) au la dispoziție numărul de telefon pentru situații de urgență +39 349 1178220.

Consulatul General al României la Bologna

Iată unde puteți vota în Italia la alegerile de pe 26 mai, MAE a publicat secțiile de votare din diaspora

Nouă secții de votare din străinătate AU FOST MODIFICATE! Cazuri și în Italia, Spania, Germania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Suntem din nou puși să alegem răul cel mai mic. Aleșii români vor continua să fie spectatori la guvernarea Europei

Cozi uriașe la secțiile de vot din Diaspora. MAE studiază posibilitatea prelungirii programului de vot