in

Italia ar putea înăspri restricţiile pentru persoanele nevaccinate şi controalele la frontiere

Italia ar putea înăspri restricţiile pentru persoanele nevaccinate şi controalele la frontiere, în condiţiile în care numărul de contaminări cu noul coronavirus este în creştere în această ţară, informează Agerpres, care citează dpa.

Ţinând cont de aceasta, Italia este văzută de experţi ca având situaţia sub control.

Persoanele ce vor intra în Italia, inclusiv turiştii, vor trebui să prezinte aşa-zisul Paşaport Verde, pentru a demonstra că sunt vaccinate, că au trecut prin boală sau să prezinte un test negativ.

Cu toate acestea, controalele la frontierele Italiei cu ţări grav afectate de COVID-19, precum Austria, ar trebui întărite, au cerut social-democraţii italieni într-o scrisoare adresată lui Draghi, potrivit agenţiei de presă ANSA.

Cresc infecțiile și decesele în Italia, Guvernul reduce durata Green Pass

Ce spun unii președinți de regiuni

În special politicieni regionali îi cer guvernului de la Roma să impună restricţii pentru persoanele care refuză să se vaccineze, pentru a evita o carantină de anvergură iarna aceasta.

„Cei 90% dintre italieni nu trebuie să fie traşi înapoi de ceilalţi 10% care nu înţeleg importanţa vaccinării şi vor să-şi impună regulile lor majorităţii”, a scris joi, pe Twitter, preşedintele regiunii Liguria, Giovanni Toti.

Toti a îndemnat la organizarea unei întâlniri între autorităţile regionale şi premierul Italiei, Mario Draghi, pentru a discuta despre viitoarele măsuri, înaintea unui al patrulea val de COVID-19, asemenea celor din alte ţări europene.

Colegul său Attilo Fontana din regiunea Lombardia doreşte de asemenea măsuri mai stricte la adresa persoanelor nevaccinate.

Italia foloseşte un sistem pe culori pentru a decide ce restricţii anti-COVID-19 se impun. În prezent, toate regiunile din Italia sunt pe „alb”, cel mai scăzut nivel în acest sistem.

Chiar dacă rata de contaminare este în creştere, altele sunt criteriile care sunt luate în considerare atunci când este majorat nivelul – galben fiind următorul – cum ar fi capacitatea de ocupare a paturilor din spitale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.4]
roman mort accident Siena

Se întorcea de la muncă, român de 46 de ani mort în accident la Siena

maria rita gismondo acuza: Guvernul face politica fricii

„În Italia politica fricii, colegii mei nu au curaj să vorbească”, acuză virusologul Maria Rita Gismondo