in

Italia, noi recomandări dure împotriva virusului: „2 metri distanță la masă, carantină chiar și pentru cei vaccinați”

Ultimul document întocmit de Inail (Institutul de protecția împortiva accidentelor în muncă), Iss (Institutul superior de sănătate), Ministerul Sănătății și Aifa (Agenția italiană a medicamentului).

O persoană trebuie să stea la mai mult de doi metri distanță de oricine altcineva în timp ce mănâncă, bea sau rămâne fără mască, carantină chiar și pentru cei care au fost vaccinați dacă au avut un contact apropiat cu un caz de coronavirus pozitiv, vaccin într-o singură doză după o perioadă variabilă între 3 și 6 luni de la boală pentru cei care au contractat deja Covid, cu excepția cazului în care sunt imunodeficienți.

Acestea sunt punctele esențiale ale ultimelor recomandări de la Inail, ISS, Ministerul Sănătății și Aifa raportate într-un document intitulat „Indicații provizorii privind măsurile de prevenire și control pentru infecțiile cu SARS-CoV-2 pe tema variantelor și vaccinării”, citat de La Repubblica.

Distanță de 2 metri când sunteți fără mască

Având în vedere circulația variantelor virusului SarsCov2, un metru rămâne distanța minimă care trebuie adoptată pentru spațiul fizic, însă, potrivit raportului, ar fi potrivit să-l mărim „până la doi metri, acolo unde este posibil și mai ales în toate situațiile în care se îndepărtează protecția respiratorie precum, de exemplu, atunci când se consumă băuturi și alimente „.

Prin urmare, acolo unde este încă sau va fi posibil să vă așezați pentru a consuma în baruri sau restaurante, distanțele și, prin urmare, distanța dintre mese ar trebui să fie mărită în continuare.

Vaccinul pentru cei care au avut Covid

Persoanele cu antecedente de infecție cu SARS-CoV-2 confirmate prin teste moleculare, indiferent dacă au sau nu COVID-19 simptomatic, „ar trebui să fie vaccinate”. Dar când și cu ce ser? „Se va administra o doză unică, la cel puțin 3 luni după infecție și în termen maxim de 6 luni.” Excepție fac persoanele cu condiții de imunodeficiență, primare sau secundare tratamentelor medicamentoase, care, chiar dacă au avut Covid, „trebuie vaccinate cât mai curând posibil și cu un curs de vaccinare cu două doze”.

În ceea ce privește profilul de siguranță al vaccinurilor anti-COVID-19, „nu par să existe diferențe semnificative între subiecții pozitivi SARS-CoV-2”, care au avut deja Covid-19, „și cei negativi”.

Cu toate acestea, „unele rapoarte recente arată reacții adverse așteptate de natură sistemică, cum ar fi febră, frisoane, slăbiciune, cefalee, mai frecvente la subiecții cu o infecție anterioară decât la cei care au fost testați seronegativ”.

Tradus: cei care au avut deja Covid, la momentul administrării vaccinului, pot prezenta unele simptome ușoare mai frecvent decât ceilalți.

Vaccinul pentru oricine a avut un contact apropiat cu pozitiv

Contactele apropiate ale unui caz COVID-19 pot fi vaccinate, dar „ar trebui să termine carantina cu 10-14 zile înainte de a fi vaccinate”.

Ce se înțelege prin contact strâns? „Expunere la risc ridicat la un caz probabil sau confirmat; această afecțiune este definită, în linii mari, de următoarele situații: o persoană care locuiește în aceeași casă cu un caz Covid-19, o persoană care a avut contact fizic direct cu un caz Covid -19 (de exemplu strângerea de mână), o persoană care a avut contact direct (față în față) cu un caz Covid-19, la o distanță mai mică de 2 metri și cel puțin 15 minute, o persoană care a stat într-un mediu închis (de exemplu, o sală de clasă, o sală de ședințe, sala de așteptare a spitalului) cu un caz Covid-19 în absența echipamentului de protecție precum măștile și mănușile Ffp2 și Ffp3 sau dispozitive medicale adecvate, ca măștile chirurgicale „.

Carantină și pentru cei vaccinați, după contactul cu pozitivi

Chiar și cei care sunt vaccinați împotriva Sars-CoV-2 după o expunere cu risc ridicat cu un caz Covid, „trebuie să adopte aceleași indicații preventive valabile pentru o persoană care nu este supusă vaccinării, indiferent de tipul de vaccin primit, de numărul de doze și timpul scurs de la vaccinare „. Persoana vaccinată considerată „contact apropiat” trebuie să respecte 10 zile de carantină de la ultima expunere, cu un antigen negativ sau test molecular în a 10-a zi sau 14 zile de la ultima expunere.

Dar de ce, dacă sunteți vaccinat, trebuie totuși să vă comportați ca cei nevaccinați?

„Vaccinarea COVID-19 este eficientă în prevenirea bolilor simptomatice, dar protecția nu ajunge niciodată la 100%. Mai mult, nu se știe încă dacă persoanele vaccinate pot încă să dobândească infecția cu Sars-CoV-2 și, eventual, să o transmită altor subiecți”, se specifică în raport.

De asemenea, se subliniază faptul că unele variante „pot evita răspunsul imun” dat de vaccinuri.

„Rapoartele preliminare sugerează eficiența redusă la subiecții vaccinați cu vaccinuri ARNm împotriva unor variante, cum ar fi sud-africană și un nivel scăzut de eficacitate al vaccinului AstraZeneca în prevenirea cazurilor ușoare sau moderate în varianta sud- africană „.

Măsurile anti-Covid pentru vaccinați

Prin urmare, cei vaccinați nu sunt liberi, nici măcar la locul de muncă sau în familie.

De fapt, chiar și subiecții vaccinați „pot deveni infectați cu SARS-CoV-2, deși cu risc redus, deoarece niciun vaccin nu este 100% eficient și răspunsul imun la vaccinare poate varia de la un subiect la altul. În plus, durata protecției nu a fost încă a fost definită”.

Un studiu efectuat pe peste 6.600 de profesioniști din domeniul sănătății din Marea Britanie, citat de Inail în documentul care tocmai a fost publicat, a arătat că la subiecții cu infecție anterioară cu SARS-CoV-2 „durata efectului protector al infecției anterioare are o medie de 5 luni”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Sputnik-V italia

Italia va produce lunar zece milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V

Româncă de 63 de ani, localizată de poliție după ce a fost dată dispărută, era plecată în Italia de trei ani