in

Italia, noile zone roșii, portocalii, galbene: regiunile care își schimbă culoarea de luni, 1 martie

Trei regiuni în zona portocalie (Lombardia, Marche și Piemont) și două în zona roșie (Basilicata și Molise), Liguria din nou în banda galbenă, iar Sardinia devine albă.

Aceste regiuni sunt afectate de schimbarea culorii de luni, 1 martie, pe baza celei mai recente monitorizări a camerei de control referitoare la epidemia de coronavirus.

Harta Italiei, de la 1 martie

Celelalte regiuni în portocaliu sunt Abruzzo, Toscana, Campania, Emilia Romagna, Umbria și provinciile Trento și Bolzano.

În galben se aflau deja regiunile Valle d’Aosta, Veneto, Liguria, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Puglia, Sicilia, Calabria.

În roșu sunt Basilicata și Molise, iar în alb, singura regiune, Sardinia.

Zona roșie pentru Basilicata și Molise

În Basilicata decizia a fost luată în fața creșterii indicelui de transmitere Rt, care într-o săptămână a trecut de la 1,03 la 1,51. Un parametru decisiv, având în vedere că, în schimb, numărul de paturi ocupate în terapie intensivă este de 7, un număr relativ mic, dar în creștere în ultimele șapte zile luate în considerare.

„Chiar dacă în acest moment presiunea asupra unităților noastre de sănătate rămâne în limite mici, cu 7 locuri ocupate în terapie intensivă, iar în zonă avem mai puține focare de infecție, în ultima perioadă am văzut o creștere semnificativă a indicelui de infectare, acesta este motivul care stă la baza deciziei Ministerului Sănătății de a aduce Basilicata printre zonele țării în care urmează să se aplice cele mai restrictive măsuri”, precizează președintele Regiunii Basilicata, Vito Bardi, citat de agenția Adnkronos.

Molise a solicitat și a obținut și zona roșie. „Am solicitat ca întreaga regiune Molise să devină o zonă roșie de luni, 1 martie. Guvernul a acceptat solicitarea mea.

Este un moment delicat pentru teritoriul nostru și îi cer Guvernului – care administrează asistența medicală în Molise printr-un comisar numit de Roma – să schimbăm strategia și să activăm toate măsurile necesare.”, scrie în schimb președintele regiunii Molise, Donato Toma, pe Facebook.

Zona roșie, ce se poate face și ce nu: regulile

Intrarea în zona roșie implică interdicții mai stricte: închiderea barurilor și restaurantelor, 7 zile pe săptămână. Vânzarea la pachet este permisă până la ora 22 pm. Nu există restricții pentru livrarea la domiciliu.

Se închid magazinele, cu excepția supermarketurilor, a produselor alimentare și a produselor de bază. Chioșcuri de ziare, tutungerii, farmacii și parafarmacii, spălătorii, saloane de coafură și frizerii rămân deschise.

La școală, învățământ la distanță pentru școala secundară superioară, pentru școala medie. Prin urmare, rămân deschise doar preșcolari, școli elementare și licee. Universități închise, cu excepții specifice.

Se opresc activitățile sportive, cu excepția celor de interes național de la CONI și CIP. Activitățile în centre sportive suspendate.

Este permisă desfășurarea activității fizice în apropierea casei și numai în aer liber, sub formă individuală.

Muzeele și expozițiile sunt închise; de asemenea, închise teatre, cinematografe, săli de sport, săli de jocuri, bingo. Pentru transportul public, este permisă umplerea doar cu până la 50%, cu excepția transportului școlar.

Zona portocalie pentru Lombardia, Marche și Piemonte

„Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, tocmai m-a sunat să mă anunțe”, a spus guvernatorul Lombardiei Attilio Fontana. „Luăm act de decizie, dar a sosit timpul ca tehnicienii și oamenii de știință să studieze și apoi să ne spună clar care sunt regulie stabile și sigure.”, a spus Fontana.

Pe Facebook, președintele Piemontului Alberto Cirio anunță trecerea regiunii în zona portocalie. „Ministrul Speranza tocmai m-a informat că pe baza datelor raportului săptămânal validat astăzi (ieri, ed.) de CTS și Ministerul Sănătății, Piemontul se va afla în zona portocalie de luni 1 martie. Din păcate ni se cere un nou efort și știu că este un sacrificiu”, adaugă Cirio.

„Îmi pare foarte rău pentru restricțiile care ne vor afecta viața de zi cu zi și toate activitățile, dar aș dori să recomand cea mai mare atenție”, a scris pe Facebook guvernatorul din Marche, Francesco Acquaroli anunțând schimbarea culorii.

„Știți cât de mult m-am luptat cu alte ocazii pentru a permite desfășurarea de activități personale și economice, dar în acest moment avem datoria de a opri cât mai curând această fază a reapariției virusului pentru a proteja sănătatea și siguranța tuturor cetățenilor Marchigiani „, a adăugat el.

Zona portocalie, ce se poate face și ce nu: regulile

– Este interzis circulația între orele 22:00 și 05:00, cu excepția motivelor dovedite de muncă, necesitate și sănătate. Deplasarea în și dintr-o regiune în alta și de la o municipalitate la alta este interzisă, cu excepția cazului în care se dovedesc motive pentru muncă, studiu, sănătate sau necesitate.

Recomandare pentru a evita deplasările inutile în timpul zilei în municipiul dumneavoastră. În orice caz, călătoriile din municipalitățile cu o populație de până la 5.000 de locuitori vor fi permise, la mai puțin de 30 de kilometri de frontierele lor, cu excepția călătoriilor către capitalele provinciale.

– Închiderea barurilor și restaurantelor, 7 zile pe săptămână. Serviciile de vânzare pentru acasă pentru baruri sunt permise până la ora 18:00. Nu există restricții pentru livrarea la domiciliu. Închiderea centrelor comerciale în zilele de sărbătoare și cu o zi înainte de sărbători, cu excepția farmaciilor, parafarmaciilor, magazinelor alimentare, a tutungeriilor și a chioșcurilor de ziare. Închiderea muzeelor ​​și expozițiilor.

– Învățământ la distanță pentru licee, cu excepția elevilor cu dizabilități și în cazul utilizării laboratoarelor; predare față în față pentru grădinițe, școli elementare și școli medii. Universități închise, cu excepția unor activități pentru boboci și laboratoare.

– Reducere de până la 50% pentru transportul public, cu excepția transportului școlar. Suspendarea de jocuri, pariuri, bingo și slot machine.

Liguria în zona galbenă, ce se poate face și ce nu: regulile

De luni, 1 martie, Liguria intră în zona galbenă. „Cred că trebuie să schimbăm ritmul și să oferim un minim de perspectivă țării.

A vorbi doar despre închideri generalizate până după Paști fără să ne gândim la tot ceea ce au pus la punct regiunile pentru a schimba sistemul nu mi se pare sincer o schimbare de ritm. „, a declarat pentru Adnkronos președintele Regiunii Liguria, Giovanni Toti.

În zona galbenă, starea de carantină nocturnă este prevăzută de la 22:00 până la 05:00. Între acele ore vă puteți deplasa numai din motive de muncă, situații de necesitate sau din motive de sănătate.

Pentru a vă deplasa în acele momente, trebuie făcută o auto-certificare. Rămâne obligația de a purta o mască chiar și în aer liber, cu excepția copiilor cu vârsta sub șase ani, a celor care fac sport și a celor cu patologii.

Liceele adoptă predarea față în față cu cel puțin 50% și în limita a 75%. Pentru școlile medii și elementare, rămâne predarea față în față, dar cu obligația unei măști pentru copiii cu vârsta peste șase ani. Universitățile organizează predarea cu autoritățile regionale.

Pentru baruri și restaurante, regulile de deschidere rămân de la 5 la 18, livrarea la domiciliu este permisă, este posibilă luarea la domiciliu cu interzicerea consumului la fața locului sau în apropiere. Muzeele pot rămâne deschise de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale.

Cinematografele, teatre, săli de pariuri, săli de jocuri, discoteci, săli de dans, săli de concerte, săli de sport, piscine, parcuri tematice, spa-uri și centre de wellness rămân închise. Magazinele sunt deschise, dar mallurile sunt închise în weekend.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
terenuri agricole romania

Cât costă un hectar de pământ arabil în România. Străinii, tot mai interesaţi să cumpere

Dezmembrau mașini furate la Roma, în viale Palmiro Togliatti: arestați trei români și doi italieni. Dezastru ambiental – FOTO