in

Italia primește pacienți grav bolnavi din România: „E rândul nostru să ajutăm”

Covid, Italia primește patru pacienți grav bolnavi din România: aceștia vor fi asistați în Piemont și Lazio.

Italia a răspuns pozitiv solicitării României de a avea grijă de unii dintre pacienții săi cu Covid: primii patru au sosit ieri.

Italia a primit patru pacienți grav pozitivi de Covid din România, care se luptă de săptămâni întregi cu un nou val de infecții. Valul de infecții a dus la prăbușirea unităților sanitare și, în consecință, s-a apelat la transferul pacienților în spitale străine. Un avion al forțelor aeriene române, care a transportat pacienții, a aterizat pe aeroportul din Cuneo și apoi și-a continuat călătoria către Roma.

Italia primește patru pacienți din România

Primirea a fost posibilă prin Mecanismul European de Protecție Civilă care a permis României să solicite asistență internațională din alte țări europene.

Ministerul italian al Sănătății a răspuns pozitiv și a cerut Departamentului Protecției Civile să ia măsuri pentru a evalua ce regiuni ar putea avea grijă de primii patru pacienți.

S-a stabilit că doi dintre pacienții sosiți vor fi asistați de serviciul de sănătate al regiunii Piemont și doi de cel al regiunii Lazio.

Medicii români trimiși în Italia, șocați de realitatea din Lombardia: ”Noi, în România, stăm ok față de cum e aici”

„Acum e rândul nostru să ajutăm”

Șeful Departamentului Protecției Civile, Fabrizio Curcio, a explicat că în ultimele luni Europa de Est se confruntă cu un val nou și dur, iar răspunsul Italiei la solicitarea autorităților române va permite atenuarea presiunii asupra spitalelor de acolo.

„În dificila luptă împotriva Covid, ne-am confruntat cu luni grele și am primit foarte mult ajutor din străinătate, astăzi depinde de noi să ajutăm și să confirmăm importanța principiului solidarității la baza Mecanismului european de protecție civilă”, a spus el, citat de notizie.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
italieni emigranti

Italia, un popor de emigranți: 5,6 milioane locuiesc în străinătate

romanca doneaza organe

Italia, româncă lovită mortal în timp ce traversa strada, familia donează organele