in

Italia se îndreaptă spre „scenariul 4”, care înseamnă lockdown. Deja cinci regiuni au indicele Rt peste 1,5 și riscă blocarea

Potrivit experților de la Institutul Superior de Sănătate (ISS), Italia se îndreaptă spre scenariul 4: cel mai grav. Cel pentru care trebuie să se ia masura unui blocaj total.

În special, alarma este puternică pentru 5 regiuni – Lombardia, Campania, Liguria, Lazio și Valle d’Aosta – și pentru provincia autonomă Bolzano. Supraveghere specială în Milano.

Există trei săptămâni, dacă contagiunea nu scade, va trebui evaluată măsura mai drastică, scrie Corriere della Sera.

Într-un studiu trimis guvernului de ISS, se spune: „În acest scenariu, valorile Rt regionale sunt predominant și semnificativ mai mari de 1,5 (adică cu estimări ale intervalului de încredere de 95% al ​​Rt mai mare de 1,5).

Un scenariu de acest tip ar putea duce rapid la un număr mare de cazuri și semne clare de supraîncărcare a serviciilor de asistență, fără posibilitatea de a urmări originea noilor cazuri „.

Acest lucru ar putea duce la „o supraîncărcare a serviciilor de asistență socială în decurs de 1-1,5 luni” „Dacă situația cu risc ridicat persistă pentru o perioadă mai mare de trei săptămâni, sunt foarte probabil necesare măsuri de izolare foarte agresive”, afirmă ISS.

Comisarul extraordinar pentru situația de urgență Covid, Domenico Arcuri, a confirmat că „creșterea infecției nu a fost niciodată atât de impetuoasă. Pozitivii sunt de opt ori mai mulți decât acum trei săptămâni.

Cu aceste cifre, niciun sistem de sănătate, nu doar cel italian, nu va putea rezista”, a avertizat el într-o conferință de presă.

Există așadar posibilitatea închiderii totale a unor Regiuni.

Printre cei care sunt cel mai expuși riscului de blocare se numără Campania, care pentru prima dată depășește 3.000 de noi infectați într-o singură zi, cu Napoli, care are 603.

Dar și Lombardia se apropie de pragul critic: ieri a înregistrat 7.339 de noi pozitivi noi, alte 53 de spitalizări în terapie intensivă și 57 de decese. Și mai presus de toate Milano este în centrul atenției.

Microbiologul Andrea Crisanti a spus ieri „aș fi făcut blocajul la Milano acum 10 zile”.

Ieri, 29 octombrie, un alt record de cazuri noi în Italia: 26.831 de cazuri noi.

Nou record absolut al infecțiilor cu un record de tampoane: peste 201 mii. Cu o zi înainte au fost 24.991 cazuri.

Morții sunt 217, față de 205 cu o zi ănainte, totalul deceselor ajungând la 38.122.

Pacienții spitalizați cu simptome sunt 15.964, în timp ce cei mai grav bolnavi în terapie intensivă sunt 1.651 (+115 în 24 de ore).

Pentru a patra zi consecutivă, intrările zilnice la terapie intensivă au scăzut.

Unitățile de terapie intensivă ocupate miercuri au crescut cu 125, marți cu 127, luni cu 141.

Cea mai afectată regiune este Lombardia (+7.339), urmată de Campania (+3.103), apoi cu peste 2.000 de cazuri noi ​​Piemont (+2.585) și Veneto (+2.109).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Campobasso, român amendat cu 5.000 de euro, prins cu carnet fals și alcoolemie de doi la mie

Româncă răzbunătoare la Pordenone, a încercat să-l calce cu mașina peste iubitul ei, când a descoperit că e căsătorit