in

Lukașenko dezvăluie planurile lui Putin: „Ofensiva Rusiei până în Moldova”


„Ofensiva Rusiei până în Moldova”: Ofensiva militară rusă ar putea avea în vedere trecerea dincolo de Ucraina și vizarea Transnistriei, o zonă pro-rusă din Moldova autoproclamată republică.

„Ofensiva Rusiei până în Moldova”

Presupusele planuri ale lui Vladimir Putin au fost dezvăluite de aliatul său din Belarus, Alexandr Lukașenko, potrivit mai multor rapoarte din presa americană, inclusiv Newsweek și New York Post, scrie affariitaliani.it.

În timpul unui discurs în fața Consiliului de Securitate, președintele Belarusului – fotografiat la televiziunea locală – a stat în fața unei hărți mari care pare să arate un atac planificat din sudul Ucrainei asupra Moldovei, o altă fostă republică sovietică care se învecinează cu Ucraina și România.

Harta arată direcțiile atacului rusesc, cu situația de la sol evidențiată cu mare acuratețe. Unele dintre aceste linii de front, explică Daily Mail, s-au materializat în primele zile ale invaziei, cum ar fi forțele care au vizat Kievul din nord și spre Herson din Crimeea.

Patru sectoare

Harta identifică, de asemenea, ceea ce par a fi infrastructura militară ucraineană și bateriile de rachete în locurile care au fost lovite de atacurile rusești în prima zi a invaziei.

Pe hartă, Ucraina apare împărțită în patru sectoare care se aliniază cu districtele de comandă ale armatei ucrainene și arată atacurile rusești din Belarus de-a lungul graniței de est a Ucrainei și Crimeea.

De asemenea, este prezentată o mișcare dublă cu clește care vizează Kievul, un atac aflat în prezent. Harta pare să înfățișeze și trupe care se deplasează de la Odesa în Moldova și sunt prezentate și atacuri care vizează orașul Dnipro.

Acestea din urmă nu sunt încă în desfășurare, poate pentru că forțelor responsabile de operațiune li s-a opus o rezistență acerbă la Harkov.

Un alt atac pare să fi fost planificat împotriva orașului Cherkasy prin orașul Sumi, unde forțele ruse luptă cu rezistența puternică din partea luptătorilor ucraineni.

În timp ce o a treia ofensivă pare să fie reprezentată în Jytomyr, care a fost bombardată astăzi de trupele de la Moscova .

Apelul lui Berlusconi: „Putin, oprește războiul, trebuie să revenim la dialog”

Cel mai deconcertatnt plan de atac

Dar poate cel mai deconcertant plan de atac – explică Daily Mail – arată trupele care intră din orașul-port ucrainean Odesa către Transnistria, o regiune separatistă a Moldovei ocupată de pro-ruși.

Îngrijorător cu privire la direcția pe care ar putea-o lua războiul în următoarele săptămâni, teritoriul Statelor Unite și al Canadei sunt, de asemenea, descrise pe părțile laterale ale hărții mari.

O casetă în partea dreaptă detaliază ceea ce par a fi unități militare cu emblema Cavaleriei Aeriene ale Armatei SUA. Mai jos apare însă o hartă a întregii Europe, poate cu detalii despre pozițiile trupelor NATO.

Zonă foarte riscantă

Nicu Popescu, viceprim-ministrul Republicii Moldova, a recunoscut astăzi că țara sa se află într-o „zonă foarte riscantă”, populația trăind cu „anxietate și frică”. Dar, a adăugat el, nu se așteaptă să fie invadat și vede în schimb cea mai mare provocare pentru țara sa în gestionarea afluxului de refugiați ucraineni, mai scrie affariitaliani.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Și-a omorât mama în Italia, român de 30 de ani arestat la Rieti

italia preturi combustibil

Italia, prețuri record la combustibil, benzina a depășit 2 euro