in

Matteo Renzi , la întâlnirea cu Iohannis: «Românii, comunitatea cea mai integrată din Italia»

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost primit, marţi, în cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care o efectuează la Roma, la Palatul Chigi, de preşedintele Consiliului de Miniştri, Matteo Renzi

Potrivit Mediafax, cei doi au discutat şi despre românii din Italia.

”Este cea mai bine integrată comunitate din Italia”, a apreciat Matteo Renzi, în discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse oficiale.

În plus, românii din Italia contribuie cu peste 1% din PIB la dezvoltarea acestei ţări, adică circa 15 miliarde de euro, ceea ce ar însemna 10% din PIB-ul României!

Este foarte importantă şi prezenţa comunităţii italieneşti în România, au mai precizat sursele citate, dar şi a investitorilor italieni în ţara noastră, în special a IMM-urilor.

În Italia se află, potrivit surselor citate, peste un milion de români care trăiesc şi lucrează în această ţară.

Întâlnirea cu preşedintele Consiliului de Miniştri din Italia a prilejuit discuţii despre consolidarea perspectivei europene a Balcanilor de Vest.

”Italia şi România sunt ţări aflate fiecare în vecinătatea Balcanilor de Vest, iar această zonă constituie, pentru viitorul Europei, o temă de maximă importanţă”, au mai menţionat sursele, precizând că există această dorinţă, de ambele părţi, de a lucra împreună pentru a consolida perspectiva europeană a Balcanilor de Vest.

Alt subiet de discuţie s-a referit la viitorul Summit de la Riga, premierul Renzi confirmând că sprijină, ca şi România, ţările din acest parteneriat, în special Republica Moldova şi Ucraina. S-a discutat şi despre viitorul construcţiei europene, cei doi oficiali apreciind că este nevoie de o gândire strategică în acest sens.

”Europa are nevoie, în momentul de faţă, de idei”, a spus premierul Matteo Renzi, potrivit surselor oficiale.


«Eu cred că avem nevoie de o lege care privește votul românilor din diasporă», declaraţii vagi ale preşedintelui Iohannis la Roma

Iohannis, întâmpinat de COPII CU PÂINE ŞI SARE la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii din Italia

VIDEO – Întâlnirea lui Iohannis cu președintele Italiei: primirea la Quirinale, FĂRĂ intonarea imnurilor naționale

Klaus Iohannis: «Vin la Roma să apăr drepturile românilor din Italia»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«Eu cred că avem nevoie de o lege care privește votul românilor din diasporă», declaraţii vagi ale preşedintelui Iohannis la Roma

«Am lăsat bătrânii noștri singuri…»