Menu
in

Matteo Salvini: «Este periculos să aducem forță de muncă din România, unde riscul de infecție este mare. Să folosim italieni în agricultură»

Matteo Salvini consideră că mumnca din agricultura italiană ar trebui să fie făcută de italieni, și nu de străini. Importul de forță de muncă din România, spune Salvini, este acum periculos, din cauza pandemiei. Lega propune un voucher simplifcat, pentru plata italienilor în agricultură.

„Voucher simplificat pentru a oferi muncă la mii de italieni, 5 mii doar în Trentino, pentru recoltarea strugurilor și merelor și cu posibilitatea de a implica beneficiari de „venituri de cetățenie” (reditto di cittadinanza) care nu vor pierde subvenția.

În timp ce ministrul Bellanova este preocupată doar de imigranții și amnistia sa este confirmată ca un dezastru care nu ajută lumea agricolă, Liga face propuneri concrete care sunt, de asemenea, împărtășite de asociațiile și sindicatele din sector ” au comunicat, într-un comunicat, Matteo Salvini și șeful Departamentului Agricultură din Lega, Gian Marco Centinaio.

„Noi – adăugăm din Ligă – suntem cu italienii și colectăm cererile din teritoriu, în special din Trentino: este inutil și periculos să căutăm forță de muncă străină, de exemplu din România unde riscul de infecție este mare”, se mai spune în comunicatul citat de agenția ADNkronos.

Cultivatorii italieni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la disponibilitatea de forță de muncă, după introducerea carantinei pentru românii și bulgarii care intră acum în Italia. Necesarul este de circa 100.000 de sezonieri, care de obicei soseau în special din România. Carantină implică costuri suplimentare și o scădere importantă a celor care doresc să mai vină la muncă în aceste condiții. Patronatele au cerut Guvernului soluții pentru ca muncitorii din Europa de Est să poată să ajunge și anul acesta la muncile de recoltare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version