in

Matteo Salvini: «Mulțumesc comunității române, cea mai integrată din Italia. Sunteți frații și surorile noastre» VIDEO

Vicepremierul Matteo Salvini a avut cuvinte de apreciere la adresa comunității române, cea mai numeroasă și integrată din Italia. Matteo Salvini a vorbit, miercuri seară, la Ambasada României, la un eveniment legat de preluarea, de către România, a Preşedinţiei Consiliului UE.

„Mulțumesc poporului român pentru contribuția lor acordată comunității noastre. Este cea mai numeroasă și mai integrată comunitate din Italia. Misiunea mea este în fiecare zi să protejez marea majoritate a românilor de bine, prin izolarea celor care riscă să submineze această percepție. Lucrez pentru că toată lumea să sesizeze prezența și diferența. Mulți sunt frați și surori „, a declarat Salvini la ambasada României.

Matteo Salvini și-a exprimat sepranța că Uniunea Europeană îşi va regăsi „sensul şi valorile” în mandatul Preşedinţiei României la Consiliul UE.

„Dincolo de datele economice, comerciale şi industriale, sunt importante valorile (…), iar aceasta a fost principala carenţă a Uniunii Europene, a instituţiilor europene” în ultimii ani. „Cineva a uitat, intenţionat sau nu, că facem parte dintr-o civilizaţie, care nu este nici mai bună, nici mai rea decât altele, dar este. Iar relaţiile şi interacţiunile sunt importante doar dacă, şi acest lucru l-a spus şi Papa Benedict, suntem conştienţi şi mândri de ceea ce suntem”, a afirmat Salvini, subliniind că „din rădăcinile iudeo-creştine se naşte cultura europeană”.

Una dintre problemele Uniunii Europene este că „şi-a negat rădăcinile”, a mai spus Matteo Salvini. (continuă după fotografie)

„Îmi doresc ca în următoarele luni, dincolo de succesele în domeniul economic, România – o ţară şi un popor cu o cultură apropiată de a noastră, care a suferit o dictatură, din fericire acum de domeniul istoriei – îmi doresc ca în timpul Preşedinţiei române (a Consiliului UE – n.red.) Europa să meargă înainte, să îşi regăsească sensul, valorile, modul de a fi, pentru a-l putea propune altora. Dacă ne amăgim că UE este doar o piaţă, o bancă, fără rădăcini, oameni, fără copii, avem de pierdut. Noi încercăm să readucem sângele necesar în această Europă, pentru a merge înainte. Mulţumesc României şi cetăţenilor români, atât celor din România, cât şi celor din Italia, pentru contribuţiile lor”, a mai spus Matteo Salvini, potrivit Mediafax.

 

https://www.facebook.com/roma.mae.romania/videos/377934429663242/

Eveniment de marcare a Președinției României la Consiliul UE, cu participarea vicepremierului italian Matteo Salvini

Matteo Salvini somează România și Bulgaria: «Nu mai trimiteți sclavi în Europa». Reacția MAE: «Inacceptabil»

Matteo Salvini a bătut palma cu Liviu Dragnea. S-a lansat Axa București – Roma

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Uniunea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni și-a încetat activitatea

Românii din Torino au aflat cum să depună proiecte la ministerul diasporei, sesiune tehnică de instruire a comunității românilor din zona Piemont