in

Matteo Salvini somează România și Bulgaria: «Nu mai trimiteți sclavi în Europa». Reacția MAE: «Inacceptabil»

Matteo Salvini, vicepremier al Italiei, ministru de Interne şi liderul Lega, a acuzat România şi Bulgaria că trimit „sclavi” în Europa occidentală, cerând măsuri pentru limitarea traficului de persoane şi cazurilor de exploatare.

După accidentele rutiere în care au murit 16 muncitori imigranți în sudul Italiei, Matteo Salvini, a cerut măsuri dure pentru limitarea imigraţiei, a traficului de persoane şi a formelor de sclavie. „Există o lege privind exploatarea persoanelor care trebuie actualizată pentru a le permite angajaţilor din agricultură să lucreze legal. Dar legea nu rezolvă problema, trebuie aplicată, iar fermierii trebuie să fie în situaţia de a putea respecta legea”, a afirmat Matteo Salvini, potrivit Il Messaggero, citat de Mediafax.

„Vom încerca să aplicăm măsuri de constrângere şi pentru legalitatea transporturilor; în ultima perioadă au fost sechestrate 300 de mijloace de transport, autoutilitare cu numere de înmatriculare bulgare şi fără asigurare. Există şi un import de sclavi din ţări comunitare: România şi Bulgaria. Le voi scrie colegilor mei din aceste ţări pentru că, dat fiind că fac parte din Uniunea Europeană, trebuie să ia la rândul lor măsuri pentru controlul mijloacelor de transport şi persoanelor. Obiectivul este o gestionare transparentă a transporturilor, aş spune chiar un sistem public de transporturi, pentru a opri afacerile grupurilor de crimă organizată”, a subliniat Matteo Salvini.

Este o problemă cu mafia. În provincia Foggia, există o criminalitate mafiotă pe care intenţionez s-o eradichez stradă cu stradă, sat cu sat, prin toate mijloacele legale”, a declarat Salvini .

În această regiune, mii de muncitori agricoli africani, dar şi polonezi, bulgari sau români culeg toată vara roşii sub un soare arzător. Cu toate că aproape toţi sunt într-o situaţie în regulă, puţini dintre ei beneficiază de condiţii de muncă şi de plată cerute de lege şi mulţi sunt nevoiţi să trăiască în locuri necorespunzătoare şi să recurgă la intermediari, deseori mafioţi, pentru a se deplasa la ferme.

Reacția MAE: „Inacceptabil”

Ministerul român de Externe a reacționat, considerâd „inacceptabilă” orice asociere între cetăţenii unei ţări şi un fenomen infracţional.

”MAE consideră inacceptabilă orice asociere între cetăţenii unei ţări şi un fenomen infracţional, orice manifestare care poate genera fenomene de ură rasială sau xenofobie. Situaţia cetăţenilor care comit infracţiuni trebuie abordată fără stereotipii şi, în nici un caz, pe baze etnice sau nerespectând principiului nediscriminării. Legea trebuie să se aplice, în mod egal şi ferm, indiferent de cetăţenie sau de etnie. Ca stat membru al UE, România manifestă o intensă preocupare şi acţionează pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a traficului de persoane, indiferent sub ce formă se manifestă: cerşetorie, exploatare sexuală, exploatare prin muncă etc”, a comunicat MAE.

”În ceea ce priveşte numărul mare de cetăţeni români care se află pe teritoriul Italiei sau al oricărei alte ţări, România colaborează strâns cu autorităţile din statele gazdă pentru gestionarea şi prevenirea problemelor ce derivă din acest fenomen şi este gata să intensifice această colaborare.

România dispune de o  sau ofiţeri de legătură în majoritatea statelor europene, în special în zonele în care se regăsesc comunităţi importante de cetăţeni români. Ministerul Afacerilor Externe menţine o strânsă colaborare cu ataşaţii de interne, implicarea directă a acestora a devenit tot mai necesară în procesul de prevenire şi combatere a traficului de persoane, în special în zonele în care se regăsesc comunităţi importante de cetăţeni români”, mai afirmă MAE.

Antiromânul Matteo Salvini recidivează: «Pentru Di Maio vin expirat din România»

Salvini închide porturile: “Suntem atacaţi. Vom cere NATO să ne apere”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragediile diasporei. După ce a muncit din greu în Italia, s-a întors acasă la Botoșani și s-a spânzurat

Enzo Bettiza, jurnalistul italian care l-a intervievat pe Ceaușescu se destăinuie: «Ceaușescu era un vampir, adevărata stăpână a României era Elena»