in

Ministrul italian al Justiției studiază variante pentru expulzarea românilor

În iulie, primarul Veronei, Flavio Tosi (secretar Lega Nord în Veneto) semnalase ministrului Justiției, Anna Maria Cancellieri, ineficacitatea normativei în vigoare cu privire la ordinele de expulzare a cetățenilor altor state membre ale Uniunii Europene (cu referire la români) responsabili de episoade de degradare urbană.

O problemă semnalată guvernului de mai multe administrații locale, indiferent de culoarea politică (Primarul Achille Variati, Pd, care guvernează Vicenza combate de luni de zile ocupările abuzive ale românilor).

3.080 de români expulzați din Italia

Pe 10 august, de la Roma a sosit răspunsul ministrului Justiției pentru Flavio Tosi. „În această privință – scrie ministrul Cancellieri – vă asigur că am implicat biroul meu legislativ cu scopul de a evalua, în acord cu birourile similare ale Ministerului de Interne, posibile intervenții de remodelare a cadrului normativ de referință, care să permită găsirea unei soluții la profilele problematice semnalate de dumneavoastră”.

A început expulzarea românilor fără loc de muncă

Tradus, guvernul caută o soluție legislativă pentru ca românii expulzați să nu se mai poată întoarce.

Tosi i-a scris și ministrului de Interne Angelino Alfano, pentru a evidenția dificultatea pentru poliția municipală de a proteja cu eficacitate orașul de degradarea pricinuită de comportamente deosebit de supărătoare pentru cetățeni „puse în act cu precădere de subiecți care aparțin comunității europene, pentru care sunt practic lipsite de efect, în starea actuală, măsurile pe care legile în vigoare permit să fie puse în practică”.

Consulul Calciu din Trieste: „Vă sfătuim să plecați în România”

Tosi amintea în mod special că „după încălcări repetate, emiterea de decrete de expulzare din țară în sarcina unor asemenea subiecți se dovedește zadarnică, întrucât subiecții în discuție nu le respectă din cauza lipsei unei norme naționale care să prevadă sancțiuni oportune”.

„Potrivit Uniunii Europene – amintea Tosi – directiva 38 din 2004 permite statelor membre să interzică intrarea cetățenilor Uniunii pe baza unor motive de ordine publică, de siguranță publică și de sănătate publică și o decizie de expulzare bazată pe asemenea motive va trebui să fie însoțită de o interzicere a intrării”.

Cea mai scurtă expulzare: Repatriată cu avionul de poliția din Vicenza, s-a întors în 24 de ore

Dar Directiva în chestiune nu prevede sancțiuni de aplicat cetățenilor Uniunii care încalcă interdicția.

„În consecință fiecare stat membru trebuie să aibă în vedere impunerea de sancțiuni echilibrate și nediscriminatorii – încheia Tosi în scrisoarea sa trimisă la Roma – împotriva cetățenilor europeni care, după pronunțarea unei interziceri a intrării în sarcina lor, reintră pe teritoriul statului membru din care au fost expulzați temporar”.

După răspunsul sosit de la Roma, primarul din Verona a declarat: „Acum aștept un răspuns concret care să corecteze situația actuală”. Tosi are deja în minte o soluție pentru problemă: „Este vorba de instituirea unor sancțiuni, și penale, cum de altfel alte țări europene au făcut, care se aplică celor care nu respectă pentru o anumită perioadă expulzarea din națiunea care i-a găzduit”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român din Florența s-a spânzurat în fața ușii fostei partenere: ” Voiam să am o familie cu tine”

”Abia când m-am întors în România mi-am dat seama cât de îndrăgostită sunt de Roma”