in

Mii de oameni au protestat la Torino împotriva Green Pass, astăzi manifestații în toată Italia

Mii de oameni s-au adunat în Piazza Castello la Torino pentru a spune „nu” noului decret covid al guvernului, care prevede libertate condiționată de prezentarea „green pass”, a pașaportului Covid.

Piazza Castello din Torino a fost plină de oameni joi seară pentru „No paura day”, eveniment lansat pe rețelele sociale pentru a spune „nu” noului decret covid aprobat de guvern și pentru a protesta împotriva permisului verde obligatoriu pentru toată lumea, de la 12 ani în sus, de vineri, 6 august, potrivit Ansa.

Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu în Italia, din luna august, locurile de divertisment devin inaccesibile

Oamenii au scandat în piață „no green pass” și „trăiască libertatea, nu dictaturii”.

Printre vorbitori, s-a numărat profesorul Ugo Mattei, profesor universitar și candidat la funcția de primar în capitala Piemontului pentru o listă civică.

Un avocat, Maurizio Giordano, a susținut că permisul verde „este împotriva legii europene”. „Suntem înconjurați de dezinformare și cenzură – a spus el de pe scena amenajată în piață -. Pașaportul verde este de neconceput nu doar din punct de vedere constituțional, ci și din punct de vedere uman. Ajungem rapid la o dictatură”.

„Guvernul dorește apartheidul – a spus Roberto Mossetto, secretarul secțiunii din Torino a partidului Italexit”.

Manifestații în toată Italia

După Torino, astăzi, sâmbătă, se organizează proteste în cel puțin 30 de orașe italiene împotriva certificatului verde. Ministerul de Interne consolidează dispozitivele de siguranță

La ora 17 sunt chemați la proteste în piețele italiene cei care nu vor să se vaccineze sau nu sunt de acord cu certificatul verde obligatoriu.

Se organizează proteste inclusiv la Roma, Milano, Florența. Și din nou la Torino, unde joi seară a avut loc un fel de repetiție generală cu 2.500 de oameni adunați fără mască pentru a se opune green pass-ului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.7]
lege LGBTQ romania

Un proiect de LEGE împotriva comunității LGBTQ, similar cu cel din Ungaria, va fi depus şi în Parlamentul României

„Mai bine să mori liber decât să trăieşti ca sclav”, mii de italieni au protestat contra pașaportului Covid – VIDEO