in

Noile culori: Campania, Puglia, Sardinia și Aosta în zona roșie. Restul Italiei în portocaliu, se lucrează la redeschidere

Puglia nu a reușit să-și îmbunătățească situația epidemiologică, are încă peste 250 de cazuri la 100 de mii de locuitori săptămânal și face parte din grupul celor 4 regiuni roșii, care include și Sardinia, care era în zona albă până acum câteva săptămâni, Valle d’Aosta și Campania.

Tot restul Italiei este în zona portocalie, dar numai pentru că posibilitatea de galben, cu un nivel de închidere mult mai scăzut, a fost suspendată până la 30 aprilie.

În realitate, există deja multe regiuni care ar putea aspira la galben și care se regăsesc cu Rt, indicele de transmisie, sub 1, unul dintre criteriile solicitate.

Începând de la Lazio, care a confirmat scăderea indicelui respectiv până la 0,90 și care a înregistrat, o scădere a cazurilor noi.

Cu Rt sub 1 sunt, de asemenea, Abruzzo, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lombardia, Marche, Molise, Piemont, Calabria, provinciile autonome Bolzano și Trento. Veneto (0,96) și Umbria (0,97) ating nivelul critic 1, dar fără a-l depăși.

Rt nu este singura valoare care contează, dar cu siguranță cu vechile clasificări de culori astăzi am avea o bună parte a Italiei în galben, scrie Il Messaggero.

Lista zonelor de risc a fost actualizată joi, Italia rămâne pe această listă: test negativ și carantină

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, pe baza datelor și indicațiilor camerei de control, a semnat noile ordonanțe în vigoare de luni pentru Regiunile Calabria, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemont și Toscana, care devin portocalii, și pentru Regiunea Sardinia, care trece în zona roșie.

Adunând numărul de locuitori din cele șase regiuni care vor beneficia de tranziția la niveluri mai puțin stricte de închidere, există o relaxare care afectează cel puțin 25 de milioane de italieni.

Cifrele pandemiei par să se fi îmbunătățit. 18.938 de cazuri noi au fost înregistrate vineri. Numărul morților rămâne uriaș: 718 au fost vineri, dar acest număr este influențat de cele peste 200 de decese care au fost notificate târziu de regiunea Sicilia.

Îmbunătățirea, oricât de lentă este, există: RT național este acum constant sub 1 (0,92), incidența scade (210,8 la nivel național acum, a fost peste 232 săptămâna precedentă), doar patru regiuni au un nivel ridicat de risc (Liguria, Toscana, Puglia și Valle d’Aosta).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
miei romanesti

Carne puţină şi scumpă, de Paşti. Mieii româneşti iau calea ţărilor arabe: «E mai convenabil»

Masacru la Rivarolo Canavese, patru oameni uciși într-un apartament noaptea, asasinul s-a împușcat