in

Ordonanța semnată de Roberto Speranza, documentul oficial: până când stau românii în carantină la intrarea în Italia

Vineri, 24 iulie, ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat o ordonanță prin care introduce obligativitatea carantinei pentru toți cei care vin din România și Bulgaria.

Vă prezentăm documentul oficial semnat de Roberto Speranza, în care se spune:

Art. 1
(Intrarea pe teritoriul național din Bulgaria și România)

1. Pentru a contracara și limita răspândirea COVID-19, persoanelor care intenționează să intre pe teritoriul național și care au rămas sau au tranzitat în Bulgaria sau România în ultimele paisprezece zile, li se aplică supraveghere sanitară și de izolare fiduciară (autoizolare – n.r.), în modul prevăzut la articolele 4 și 5 din decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 11 iunie 2020, astfel cum a fost extins prin decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 14 iulie 2020.

2. În orice caz, obligațiile și limitările menționate la articolele 1 alineatele (2) și (3) din ordonanța ministrului sănătății din 30 iunie 2020 rămân valabile, astfel cum a fost extins prin decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 14 iulie 2020 și menționate în ordonanța ministrului sănătății 161 iulie 2020.

3. Obligația de supraveghere sanitară și de izolare fiduciară menționată la alineatul (1) nu se aplică echipajelor mijloacelor de transport și personalului călător din mijloacele de transport.

Art. 2
(Eficacitate)

I. Această ordonanță produce efecte de la data adoptării sale și până la 31 iulie 2020.

Roma, 24 iulie 2020

Semnat: Ministrul Sănătății, Roberto SperanzaFaceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bomba anunțată de ministrul Sănătății din Italia: „Carantină pentru cei care sosesc din România și Bulgaria”

Carantină pentru români și bulgari, fermierii italieni sunt în alertă: „Avem nevoie de 100.000 de sezonieri”