in

Paște în zona roșie în Italia: iată regulile de la 3 la 5 aprilie. Vizite la rude, călătorii cu mașina, carantina nocturnă

Noul decret prevede o singură culoare în toată Italia.

Pentru 3, 4 și 5 aprilie, noul decret semnat de Mario Draghi prevede ca Italia să se afle în zona roșie, la fel ca la Crăciun. Iată regulile prevăzute pentru cele trei zile de Paște:

VIZITE LA PRIETENI ȘI RUDE. Deși, în general, este interzis în zonele roșii, în weekendul de Paște este permisă vizitarea rudelor sau a prietenilor o dată pe zi și pentru maximum două persoane (în plus față de copii care conviețuiesc sub 14 ani).

Italia prelungește restricţiile până la sfârşitul lui aprilie. Personalul medical, OBLIGAT să se vaccineze

CĂLĂTORII CU MAȘINA. De asemenea, este posibil să călătoriți cu mașina cu persoane care nu conviețuiesc, atâta timp cât există doar șoferul în fața mașinii și maximum doi pasageri pe scaunele din spate.

Toată lumea din habitaclu trebuie să poarte o mască. Obligația încetează dacă mașina este echipată cu un separator fizic, cum ar fi plexiglas, între rândul din față și cel din spate.

ACTIVITĂȚI MOTORII ȘI SPORTURI. Nu se poate circula nici chiar în propria municipalitate. Pe de altă parte, este întotdeauna posibil să se desfășoare activități fizice, dar numai în vecinătatea casei proprii și activități sportive în aer liber sub formă individuală.

A DOUA CASĂ. Este posibilă deplasarea la a doua casă, atâta timp cât nu există ordonanțe din partea președinților din regiune care impun reguli mai restrictive: Campania, Puglia și Liguria au interzis accesul la locuințe secundare pentru rezidenți și nerezidenți.

Pentru această din urmă „categorie”, interdicția este impusă și în Piemont, Valle d’Aosta, Tirolul de Sud, Trentino, Toscana, Marche, Calabria și Sardinia. Și pe insula Sardinia – precum și în Sicilia – puteți intra numai cu un tampon negativ efectuat cu 48 de ore înainte de sosire.

CARANTINĂ NOCTURNĂ ÎN VIGOARE. Interdicția de ieșire între orele 22:00 și 5:00 rămâne în vigoare în toată țara, cu posibilitatea de a se călători în acest moment doar cu auto-certificare din motive de necesitate, sănătate sau muncă.

VIZITE LA COPII DE CĂTRE PĂRINȚII SEPARATI. Părintele separat sau divorțat are voie să se alăture copiilor minori aflați la celălalt părinte sau sau părintele adoptiv sau să-i ducă la el. Aceste deplasări sunt permise și între diferite regiuni.

SLUJBA DE PAȘTE. Va fi posibil să participați la Liturghia Paștelui în Biserica cea mai apropiată de reședință.

În zona roșie, de fapt, pot fi îndeplinite funcții religioase cu participarea oamenilor, atâta timp cât acestea respectă protocoalele semnate de Guvern cu confesiunile lor respective.

Participarea trebuie să aibă loc în conformitate cu distanța și cu obligația de a purta o mască.

CĂLĂTORII ÎN STRĂINĂTATE. Călătoria în străinătate este permisă, deoarece nu este interzis să ajungeți la un aeroport din apropiere.

O ordonanță recentă a ministrului sănătății a stabilit că până marți, 6 aprilie 2021, cei care pleacă în străinătate trebuie să facă un test covid 19 înainte de îmbarcare.

La întoarcerea din vacanță în străinătate, va trebui să respectați o carantină de 5 zile și să vi se mai facă un tampon la sfârșitul acestei perioade. Prevederile se aplică indiferent de destinație, chiar și pentru țările Uniunii Europene.

Dreptate în cazul româncei însărcinate ucise de iubitul ei italian: închisoare pe viață petru ucigaș

Italia a intrat pe lista galbenă, românii care se întorc din această țară intră în carantină 14 zile