in

Dreptate în cazul româncei însărcinate ucise de iubitul ei italian: închisoare pe viață petru ucigaș

Pe 22 noiembrie 2019, bărbatul a ucis-o pe Ana Maria Lăcrămioara Di Piazza, în vârstă de 30 de ani, în a patra lună de sarcină. După crimă a mers la prânz și la frizer. Judecătorii au stabilit că a existat o premeditare și l-au condamnat pe criminal la închisoare pe viață.

Și-a ucis cu zece lovituri de cuțit amanta însărcinată: „Îmi pare rău, am distrus viața a două familii”

Vineri, Antonino Borgia, un antreprenor din Partinico, în provincia Palermo, a fost condamnat la închisoare pe viață în primă instanță. Crima a avut loc pe 22 noiembrie 2019. Victima, Ana Maria Lacramioara Di Piazza, o româncă de 30 de ani adoptată de o familie siciliană, era însărcinată în patru luni când bărbatul a masacrat-o.

Sentința a fost emisă de Curtea cu Juri din Palermo. Borgia, care a mărturisit crima, a negat mereu că ar fi premeditat crima. „Nu știu ce m-a apucat”, a spus el.

Însă procurorul, la sfârșitul rechizitoriului, ceruse închisoare pe viață pentru o crimă voluntară, premeditată și agravată din motive inutile, cerere acceptată de Curte.

Palermo, româncă însărcinată, înjunghiată în burtă și lăsată să moară pe marginea drumului, într-un șanț

Ana Maria a fost mai întâi urmărită pe stradă și apoi înjunghiată mortal. Fuga disperată a fetei a fost încadrată de camerele de supraveghere ale unei case din zonă.

Bărbatul s-a temut că relația sa va fi descoperită de soția sa – a susținut că a primit cereri de bani de la victimă – și a îngropat cadavrul în mediul rural, într-un teren de-a lungul autostrăzii 113. Prin urmare, a fost acuzat și că a ascuns un cadavru. Instanța a decis că rudele victimei trebuie despăgubite.

Ferocitatea infracțiunii l-a determinat pe procuror să ceară recunoașterea de circumstanțe agravante și să ceară o condamnare pe viață.

Închisoarea pe viață nu este întotdeauna aplicatîn cazurile de feminicid, deoarece sunt deseori acordate circumstanțe atenuante generice, pe care magistrații în acest caz le-au considerat inaplicabile. Membrii familiei victimei și două asociații împotriva violenței de gen au fost parte vătămată în proces.

Fostă badantă arestată la Arezzo, prinsă la furat din casa în care a lucrat

Paște în zona roșie în Italia: iată regulile de la 3 la 5 aprilie. Vizite la rude, călătorii cu mașina, carantina nocturnă