in

Pavia, român disperat, i-au luat copiii și l-au arestat după ce a ocupat abuziv o seră : ”Îmi vreau înapoi familia”

”Înapoiați-mi familia”. Tucă Tudorel, românul din Pavia care acum un an și jumătate s-a baricadat cu fiii săi într-o seră dezafectată ocupată în mod abuziv, acum ar dori să revină la o viață normală, scrie Il Giorno.

”Am greșit ocupând acele locuri, dar nu aveam de ales și nu sunt un tată rău, nu am încercat să-mi ucid copiii. Întotdeauna am făcut orice pentru fiii mei”.

După acel episod petrecut în martie 2016, Tucă a fost condamnat la un an de închisoare, în timp ce soția și cei trei copii de 2, 5 și 7 ani au fost duși într-o comunitate.

«Educatoarele copiilor mei scriau în jurnalul lor că nu aveau gustări – continuă bărbatul de origine română care trăiește de 10 ani în Italia. Soția mea plânge pentru că au o mașină de spălat la 20 de persoane, copiii mei se joacă în praf și toată vara nu au avut un frigider. În schimb, atât timp cât m-am ocupat eu lor nu le-a lipsit nimic».

Potrivit povestirilor bărbatului, a făcut mereu mici munci pentru a putea mânca. Toată Pavia mă cunoaște – spune cu mândrie – pentru că dacă este vorba de golit pivnițele sau de făcut alte munci, eu sunt prezent”. Ieșit din închisoare pe 7 februarie, bărbatul a început să lucreze part-time și să-și rotunjească venitul cu alte activități.

În timpul liber își aranjează casa, sperând ca fiii lui să o poată ocupa curând.

”Pot să-i văd o oră o dată pe lună și mi se strânge inima când cel mic nu vrea să mă lase să plec sau se întreabă de ce nu-i iau cu mine. Mă întreb și eu și aș vrea să am răspunsuri de la instituții. Primăria din Pavia plătește comunitatea care îmi găzduiește familia, dar e inutil. Cămăruța lor din casa în care stau acum este deja aranjată, am școli la 100 de metri distanță și soacra mea ar putea să ne dea o mână de ajutor. Lipsește doar decizia prin care tribunalul să-i trimită acasă, dacă sunt considerat adecvat. Dar sunt mai adecvați educatorii care se ocupă de ei acum?”.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cristina Mihăilescu, Torino: ”În străinătate, românii s-au obişnuit să vadă doar adversari, nu şi parteneri”

Milano, oroare într-o familie de români: i-a dat foc unchiului care îl împiedica să își violeze sora de 12 ani