in

Președinte de asociație din Italia, revoltat de DESFIINȚAREA secțiilor de votare de la Consulatul din Milano: ”Mi se pare aberant!”

Romulus Popescu, Președinte Asociația Românilor din Italia, ne-a trimis la redacție, spre publicare, o scrisoare-protest prin care își exprimă dezamăguirea cu privire la desființarea secțiilor de vot de la Consulatul General din Milano, loc unde, spune el, s-au organizat de-a lungul ultimilor 30 de ani una, două și chiar trei secții de vot”. Popescu este convins că românii din Milano vor pierde timp deplasându-se la Consulat, locul unde au fost obișnuiți să voteze, iar unii vor da naștere unor scandaluri.

Iată scrisoarea:

”Mai sunt câteva zile până la alegerile prezidențiale și nu pot  să nu scot în evidență care vor fi efectele deciziei consulului general Adrian Georgescu de a desființa secțiile de vot de la Consulatul din Milano. Mi se pare aberantă și total nejustificată această decizie, considerând că în incinta Consulatului s-au organizat de-a lungul ultimilor 30 de ani una, două și chiar trei secții de vot.

Cei 50.000 de români cu rezidență în Milano și provincie știu, dintotdeauna, că ”se votează la Consulat”, iar costurile sunt ZERO pentru chirie. După bătaia de joc de la ultimele alegeri parlamentare, când românii din Diaspora au stat chiar și 8 ore la coadă pentru a vota, autoritățile române au căutat tot felul de soluții pentru că acest lucru să nu se repete și la alegerile prezidențiale.

S-a introdus votul prin corespondență, s-au înființat mai multe secții de vot în Diaspora, însă la Milano lucrurile s-au înrăutățit din punctul meu de vedere. A fost aprobat un nou birou electoral într-o școală (Via Oglio 20 – Milano), un loc total necunoscut comunității de români și foarte îndepărtat de consulatul general al României la Milano. Nici măcar nu s-a făcut o campanie importantă de informare a conaționalilor noștri. Parcă văd că românii vor merge că de obicei să voteze la consulat, însă vor găși porțile închise și se va iscă un nou scandal.

În schimb, la cele 3 secții de vot aprobate în via Oglio 20 va fi liniște și pace, membrii comisiilor având timp berechet să stea la o șuetă, căci oricum sunt plătiți din bani publici pentru a asigura bunul mers al alegerilor.

Un Consulat care asigura servicii pentru 200-300 de persoane zilnic, trebuie să fie în măsură să continue organizarea votului, că și până acum. Aș dori și eu să aflu care este motivul acestei decizii a consulului general Adrian Georgescu, aprobată inclusiv și de ambasadorul George Bologan și de ce nu s-a aprobat mărirea secțiilor de vot în orașul Milano.

În fața unei asemenea lovituri dată comunității de români din Milano, mă întreb unde se află acum paladinul dreptății Rareș Bogdan și ambasadorul George Bologan? Unde au dispărut paladinii dreptății  #REZIST & COMPANY, care duminică de duminică protestau în fața consulatului dorind dreptate și invocând respectarea drepturilor cetățenilor???

Menționez că organizarea procesului electoral întră în atribuțiile AEP, iar MAE asigură logistica necesară desfășurării votului. Sunt curios să văd cât de bine asigură consulul Adrian Georgescu și ambasadorul George Bologan dreptul la vot al tuturor românilor stabiliți la Milano…

Vom trăi și vom vedea…

Romulus Popescu, Președinte Asociația Românilor din Italia

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Explozii puternice într-un imobil din nordul Italiei, trei pompieri și-au pierdut viața

Consulul general Adrian Georgescu, replică la acuzațiile aduse de ARI Milano: ”Nu dispunem de spații pentru 9 cabine”