in

Proteste violente la Roma, petarde și tomberoane incendiate, ciocniri cu poliția, 16 persoane arestate – VIDEO

Proteste violente în centrul Romei, ieri seară, după ora 19.00, în Piazza del Popolo, unde și-au dat întâlnire reprezentanții categoriilor afectate de criza Covid, pentru a protesta contra ultimului decret de restricții.

Un grup de protestatari cu glugă au dat tonul violențelor, aruncând cu petarde și fumigene, incendiind containere de gunoi.

Poliția a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mulțimea devenită violentă.

Șaisprezece persoane arestate, inclusiv ultrași de la Lazio și militanți de extremă dreapta.

Liderii partidului de extremă dreaptă Forza Nuova, Roberto Fiore și Giuliano Castellino, au participat, de asemenea, la eveniment.

Cu o zi înainte, proteste similare au fost la Milano și Torino, împotriva închiderii la ora 18:00 a barurilor şi restaurantelor și a altor restricții decretate de guvernul de la Roma.

Din Piazza del Popolo, revolta a continuat apoi în piazzale Flaminio și via Giambattista Vico, cu coșurile distruse și în flăcări, până la podul Regina Margherita și via Cola di Rienzo.

Circa 100 de persoane, cu fețele acoperite, mulți cu căști, au aruncat sticle și petarde către polițiști care au avansat cu vehicule blindate și tunuri cu apă.

La ora 17 în piața Cavour fusese altă manifestație, împotriva restricțiilor, la care au participat comercianți și alte catogorii, oameni pașnici, care au scandat insulte la adresa premierului, dar nicio tensiune specială până când grupul violent nu a preluat controlul.

„Cred că dreptul de a manifesta trebuie întotdeauna garantat deoarece ne aflăm într-un stat democratic, dar în acest moment există grupuri extremiste care intră și exploatează această perioadă de pandemie gravă”, a declarat ministrul de interne, Luciana Lamorgese, la Tg1.

”Tomberane răsturnate și incendiate, patarde și sticle aruncate, ciocniri cu forțele de ordine. Războiul de stradă din Roma nu este acceptabil.

Este un moment delicat și dificil: violența nu este o soluție.

Nici o toleranță față de cei care vor să sufle în focul disperării», a scris Primarul Romei, Virginia Raggi, pe Twitter.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român arestat la Rieti, nu a suportat despărțirea de fosta soție și a înjunghiat-o în gât, apoi a abandonat-o în stradă

carburanţi ieftini

România, pe locul doi la cei mai ieftini carburanţi din Uniunea Europeană, după Bulgaria