in

Putin a prezentat condițiile pentru încheierea invaziei Ucrainei


Condițiile pentru încheierea invaziei Ucrainei au fost prezentate de Vladimir Putin în cadrul unei convorbiri telefonice cu Emmanuel Macron.

Condițiile pentru încheierea invaziei Ucrainei

Macron a discutat luni la telefon timp de o oră şi jumătate cu omologul său rus, potrivit Agerpres. În acest timp în Belarus erau în curs negocieri între delegației Ucrainei și Rusie.

Ucraina a cerut la negocierile din Belarus „încetarea imediată a focului şi retragerea trupelor ruse”

Emmanuel Macron a reiterat solicitarea comunității internaționale de a pune capăt ofensivei ruse împotriva Ucrainei și a reafirmat necesitatea unei încetări imediate a focului.

Putin „și-a confirmat disponibilitatea de a se angaja în aceste cereri”, a scris Palatul Elysée.

Ce a cerut Macron

Macron a cerut: oprirea bombardamentelor și atacurilor asupra civililor și a locurilor de reședință, păstrarea întregii infrastructuri civile și securizarea drumurilor principale, în special drumul de la sud de Kiev.

Macron l-a sunat pe Putin „la cererea” omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, cu care a discutat „de mai multe ori în ultimele ore”, a adăugat preşedinţia franceză.

putin anunta conditiile pentru incheierea invaziei

Ce a răspuns Putin

Potrivit declarației Kremlinului, președintele rus a anunțat că precondițiile pentru a pune capăt invaziei Ucrainei sunt recunoașterea Crimeii ca teritoriu rusesc, „denazificarea” și demilitarizarea Ucrainei.

Președintele rus avea să sublinieze că o soluție a conflictului „este posibilă doar dacă interesele legitime ale Rusiei sunt luate în considerare necondiționat”.

„Denazificarea”

Conform definiției, denazificarea este un ansamblu de măsuri luate după cel de-al Doilea Război Mondial de puterile învingătoare, care, împreună cu demilitarizarea, au scopul de a purifica viața social-politică, economică și culturală a Germaniei a nazismului și transformarea democratică a acestei țări.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.3]
patentat cu trei ani inainte

„Patentat cu trei ani înainte de pandemie”. Descoperirea incredibilă a revistei Frontiers in Virology

mario draghi stare urgenta

Italia a declarat stare de urgență și vrea să redeschidă centralele pe cărbuni