in

Rareș Bogdan, liderul europarlamentarilor români din grupul PPE: «Ursula von der Leyen este o plagiatoare»

Liberalul Rareș Bogdan, liderul europarlamentarilor români din grupul PPE, a declarat miercuri seară, la B1 TV, că președinta noii Comisii Europene, Ursula von der Leyen, este o plagiatoare și a anunțat că ”nu vom vota altceva decât ne dictează conștiința”, potrivit flux24.ro

”E dureros, și trebuie s-o spunem pentru că suntem oameni care spunem adevărul, președinta Comisiei Europene, noua președintă a Comisiei Europene, este o doamnă care a fost acuzată de colegii noștri de la Der Spiegel, cel mai influent săptămânal din Germania, cu probe, că a plagiat 39 de pagini. Că și-a plagiat teza de doctorat (…)

Eu am spus foarte clar. Știți care-i avantajul unui jurnalist în hățișul birocratic de la Bruxelles? Că poate să spună adevărul. Eu am spus: lucrurile să fie clare. Noi nu vom vota altceva decât ne dictează conștiința și decât ne dictează informările (…) Colegii noștri din presa germană, de la Der Spiegel, continuaseră investigațiile unuia dintre cele mai importante ziare la nivel european, Frankfurter Allgemeine Zeitung. Au prezentat extrem de clar că 28 de pagini din teza de doctorat a doamnei Ursula von der Leyen sunt copiate, domnule. Scuzați-mă, 38 de pagini sunt copiate, adică dânsa este o plagiatoare”, a susținut Rareș Bogdan.

Der Spiegel a scris în 2015 că site-ul VroniPlag, care verifică lucrări academice, a găsit dovezi de plagiat în 27 dintre cele 62 de pagini ale tezei de doctorat a Ursulei von der Leyen, pe atunci ministru al apărării. VroniPlag a notat atunci că, în mai multe locuri, doctoratul lui von der Leyen în obstetrică a reprodus cuvânt cu cuvânt pasaje din alte surse, fără să le atribuie. Potrivit concluziilor verificării, cinci pagini conțin text plagiat în proporție de peste 75%, iar trei pagini conțin plagiate în proporții de 50-75%. În 2016, von der Leyen a fost însă absolvită de orice răspundere.

În apărarea Ursulei a sărit Ludovic Orban, în contradictoriu cu Rareș Bogdan. ”Nu există articole sau investigație în presa germană, din ceea ce știm noi. Posibilul plagiat a fost discutat în urmă cu mai mult de patru ani. A fost tranșat de universitatea unde și-a luat doctoratul. Consiliul de etică a analizat teza de doctorat și i-a menținut doctoratul, deși erau unele paragrafe care erau considerate a fi luate fără ghilimele”, a spus Orban.

”PNL este membru PPE. Este un membru apreciat, respectat și un membru cu influențe la nivelul PPE, care este dreapta europeană și PPE a propus candidatul la președinția Comisiei Europene, în persoana Ursulei von der Leyen, PNL a susținut-o cu toată forța, am salutat alegerea sa și a reprezentat o victorie votul din PE. Am fost implicați cu toate resursele. Președintele Klaus Iohannis a avut un rol foarte extrem de important în întoarcerea deciziei inițiale, care-l propunerea pe Timmermans de la Socialiști președintele CE. Ursula von der Leyen are o carieră remarcabilă și noi am considerat că pregătirea și mai ales moralitatea sa sunt fără cusur” , a declarat joi seară la B1 liderul PNL, Ludovic Orban, în replică la declarațiile lui Rareș Bogdan făcute cu o seară înainte la același post tv.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iohannis, vorbe dulci pentru Ramona Mănescu: «A promis că lucrurile vor fi mai bine organizate în secţiile de vot în diaspora»

Incredibil cât au putut să fure doi români cu doi copii în cărucioare, dintr-un magazin din Sardinia