in

Român din temuta organizație Cosa Nostra, prins la Buzău în timp ce încerca să ajungă acasă

Polițiștii români, în colaborare cu carabinierii, au arestat un membru al organizației Cosa Nostra în comuna Smeeni, județul Buzău.

A fost arestat duminică dimineață, 22 septembrie, în baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul din Palermo.

IACOB Stelică, 34 de ani este acuzat de asociere de tip mafiot, tentativă de șantaj și distrugere prin incendiere.

Stelica Iacob a fost dat în urmărire internaționala pe 5 martie, când a avut loc o operațiune anti-mafia a Comandamentului Provincial de Carabinieri Trapani.
În acea zi au fost puse în executare mandate de arestare emise de Tribunalul Palermo. Un număr de 25 de membri ai mafiei au fost arestați, dar românul a scapat.

Vineri, 20 septembrie, Stelică Iacob a intrat în țară și a vrut să ajungă în comuna Smeeni, unde are domiciliul. Dar pentru că a realizat că este urmărit de poliție, a vrut sa meargă mai departe, în județul Vrancea. Acesta a fost prins la un baraj rutier. Urmeaza a fi prezentat instanței în vederea extrădării către autoritățile judiciare italiene.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Începe repatrierea, 2.000 de români plecaţi la muncă în străinătate au revenit în ţară, anunță ministrul Muncii

Chelneriță româncă, eroină antimafia la Caserta: A avut curajul să înfrunte doi mafioți care nu voiau să își plătească consumația