in

Românii protestează duminică la Roma, Milano, Bologna, Florenţa şi Piacenza

Update 2: Continuă acţiunile de solidarizare a românilor din Italia cu oamenii care protestează de trei săptămâni în România şi care cer demisia guvernului Boc şi a preşedintelui Băsescu. După ce duminică 22 ianuarie au fost organizate manifestaţii în faţa Ambasadei României de la Roma şi în faţa Prefecturii din Padova, duminică 29 ianuarie vor avea loc noi manifestaţii, la Roma, Milano, Bologna, Florenţa şi Piacenza.

La Roma, începând cu ora 12.00, până la ora 14.00, pichet de solidaritate cu manifestanţii din ţară, în faţa Secţiei Consulare a Ambasadei României la Roma, din Via del Serafico 69 – 75 (metrou B, staţia Laurentina).

Începând cu ora 14.00, românii din Milano şi din împrejurimi sunt chemaţi să picheteze sediul Consulatului General al României la Milano, din via Gignese 2 (Piazza Lotto), în semn de solidaritate cu manifestanţii care au ieşit în stradă în oraşele României.

Tot pe 29 ianuarie, românii din Bologna şi din împrejurimi sunt chemaţi între orele 11.00 şi 16.00 la o acţiune de protest intitulată „SOLIDARIETA’ AI ROMENI CHE PROTESTANO IN ROMANIA”, în faţa Consulatului General al României din Bologna, Via Guelfa 9 (paralelă cu Via Massarenti). Mijloc de transport: Bus 14 (din centru), staţia Grattacielo.

La Florenţa va avea loc mitingul “Diaspora susţine Piaţa Universităţii„, între 15.30 şi 18.00, în faţa Consulatului Onorific al României la Florenţa, Lungarno Amerigo Vespucci nr. 30. Alte detalii AICI

Şi la Piacenza va avea loc o manifestație de solidaritate cu poporul român organizată de un grup de români fără apartenenţă politică, susţinută şi de sindicatul Uil Piacenza. Manifestaţia va avea loc în piazza Cavalli, începând cu ora 9.45. Alte detalii AICI.

 

Protest la Ambasada României de la Roma: „Noi te-am ales, noi te dăm jos”

Românii din Italia vor picheta Ambasada de la Roma: „Cerem guvern tehnic”

Românii din Padova au manifestat în faţa Prefecturii, în semn de solidaritate cu protestatarii din România

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bosch şi de De’Longhi investesc în România. De la telefoane mobile la piese auto şi electrocasnice „Made in Jucu”

Cetăţenia fiilor de imigranţi/ Antonia Dejeu contra lui Beppe Grillo: “Nu e şeful nostru, votăm conform propriei conştiinţe”