in

Sacconi: “Imigranţii fac muncile refuzate de italieni”

Imigranţii “s-au orientat către muncile refuzate de italieni”, a spus ministrul Muncii Maurizio Sacconi (foto), într-o emisiune pe Canale 5.

Sacconi a adăugat că “această criză schimbă lucrurile, cred că există o disponibilitate mai mare faţă de locurile de muncă refuzate”. Acest lucru, însă, nu a creat “tensiuni deosebite în privinţa muncii între imigranţi şi italieni, iar disponibilitatea primilor nu a avut efecte de reducere a nivelurilor salariale globale”.

Înaintea lui Sacconi, ministrul Economiei Giulio Tremonti a fost cel care a vorbit despre lucrătorii străini. “În Italia sunt 4 milioane de imigranţi, printre care mulţi tineri care lucrează de dimineaţa până seara şi chiar şi noaptea. Italia este o ţară care oferă de muncă în anumite condiţii anumitor persoane, în mod evident nu există cerere pentru aceste locuri de muncă din partea altora”, a spus ministrul.

Tremonti a fost întrebat dacă Italia “este o ţară în şomaj sau în deplină ocupare?”. “Nu mi se pare – a adăugat – că în rândul tinerilor imigranţi există şomaj, sunt toţi oameni care lucrează foarte mult”. Si celor care l- au întrebat dacă este cazul stopării imigraţiei sau dacă tinerii italieni trebuie să se adapteze, Tremonti le-a replicat: “Exclud prima ipoteză”.