in

Schimbările lunii DECEMBRIE în Italia. Vor fi petreceri şi artificii de sărbători?

În timp ce ne pregătim să intrăm în ultima lună a anului 2021, iată schimbările despre care ar trebui să știți dacă locuiţi în Italia.

Vine „Super Green Pass”

Începând cu 6 decembrie, Italia va introduce „Super Green Pass”. Certificatul de sănătate al țării sau „Permisul verde” este în prezent necesar pentru a intra la locurile de muncă, pentru a lua transportul public pe distanțe lungi și pentru a intra în majoritatea locurilor culturale, de agrement, sportive și de divertisment din întreaga țară, scrie The Local.

Așa cum stau lucrurile în prezent, permisul dovedește că deținătorul este vaccinat împotriva Covid-19 sau s-a vindecat recent de la Covid-19 sau a fost testat negativ pentru virus în ultimele două până la trei zile (în funcție de tipul de test utilizat).

Cu toate acestea, odată cu intrarea în vigoare a noului decret pe 6 decembrie, în majoritatea cazurilor va fi acceptat doar „Super Green Pas-ul” – adică doar un permis verde care atestă că deținătorul este vaccinat împotriva virusului sau s-a recuperat recent de la virus.

„Super Green Pass” a fost aprobat! RESTRICŢII noi în Italia începând cu 6 decembrie

Certificatele de sănătate obținute prin test vor fi valabile doar pentru a intra la locul de muncă, a sta în hoteluri și a accesa transportul public local, ceea ce ne duce la următorul punct: versiunea actuală a permisului verde va fi necesară și în mai multe locuri, inclusiv în hoteluri, iar valabilitatea acestora va fi redusă de la 12 la nouă luni.

A treia doză pentru toți cei peste 18 ani

A treia doză de vaccin poate fi administrată tuturor adulților din Italia de la 1 decembrie, a anunțat săptămâna trecută ministrul Sănătății Roberto Speranza, în timp ce guvernul face eforturi pentru a opri creșterea bruscă a ratei de infecție în această iarnă.

Italia a aprobat, de asemenea, administrarea de doze booster la cinci luni de la finalizarea ciclului inițial de vaccinare, în loc de șase, așa cum era cazul anterior.

Rapelul este disponibil pentru oricine din Italia cu vârsta peste 40 de ani din 22 noiembrie, după ce guvernul a anticipat data de începere planificată pentru extinderea criteriilor de eligibilitate cu zece zile.

Crăciun și sărbători legale

În primul rând, miercuri 8 decembrie este Imacolata sau Sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri. Această dată importantă din calendarul religios este o sărbătoare legală în Italia, ceea ce înseamnă că ar trebui să aveți o zi liberă de la muncă. Și, pe măsură ce cade la mijlocul săptămânii, unii oameni vor profita de ocazie și pentru un „pod” de două zile.

Ziua de Crăciun și Boxing Day cad sâmbătă și duminică anul acesta – astfel încât locuitorii Italiei nu vor primi libere legale. Spre deosebire de alte țări precum Marea Britanie și SUA, Italia nu transferă vacanțele în zilele lucrătoare când acestea cad în weekend.

De asemenea, rețineți că 24 decembrie nu este o sărbătoare oficială în Italia. Dar multe oferă personalului concediu de 24 decembri.

Noua variantă Covid, Speranza interzice intrarea în Italia din șapte țări sud-africane

La fel este și pentru 31 decembrie, care nu este, de asemenea, o sărbătoare publică oficială. Cu toate acestea, mulți angajatori acordă o zi liberă plătită.

Anul Nou – vor fi petreceri și artificii?

Vom trece în 2022 în puțin peste o lună – dar în acest stadiu, nimeni nu știe prea bine cum va arăta, pentru că nu ştim ce ne va permite pandemia de data asta. Revelionul trecut ni s-a interzis să organizăm chiar și o mică petrecere în casă, conform regulilor stricte ale „zonei roșii”.

Până acum, guvernul Italiei insistă în continuare că astfel de măsuri stricte nu vor fi necesare din nou în acest sezon de sărbători. În schimb, Italia se bazează pe sistemul de Green Pass pentru a menține afacerile deschise și regulile relaxate (cel puțin în comparație cu anul trecut), iar miniștrii au spus recent că acest sezon de vacanță va fi „ca oricare altul înainte de Covid” – cel puțin dacă ești vaccinat, și dacă nu se schimbă situația de sănătate.

Dar, având în vedere creșterea numărului de cazuri în Europa și detectarea primelor cazuri de variantă Omicron în Italia, care duc la noi restricții de călătorie, situația rămâne încă imprevizibilă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
roman italia mort uriasul bland

Moarte fulgerătoare a unui român din Italia. ”Uriașul blând, un om cu suflet mare”

roman disparut cautat salvamontisti

Italia, român de 30 de ani, dispărut de trei zile, căutat de salvamontiști