in

Se caută soluții pentru stabilirea rapidă a pensiei din străinătate: ambasadorul Italiei a fost invitat la Ministerul Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a întâlnit cu ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, pentru a discuta despre pensiile pentru românii care lucrează în străinătate, având în vedere că stabilirea drepturilor se face chiar şi cu întârziere de trei ani. ”Se lucrează rudimentar, se comunică dificil cu omologii din străinătate”, spune Alexandru care anunţă că se caută soluţii pentru ca lucrurile să meargă mai repede şi mai uşor.

”Un lanţ întreg de probleme generează întârzieri de 1 an, 2 şi chiar 3 în stabilirea dreptului la pensie pentru românii care lucrează (şi) în străinătate. Personalul din casele de pensii se implică dar se lucrează rudimentar, se comunică dificil cu omologii din străinătate, din ţările în care muncesc românii noştri. Cu toate acestea, depăşim curând etapa: nu se poate. Se pot recupera întârzierile!”, a scris, miercuri, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Aceasta anunţă că s-a întâlnit cu Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România, pentru a discuta soluţii de rezolvare.

Am discutat pe cazuri concrete; vor fi contactate autorităţile italiene. Eu ştiu ce trebuie făcut aici, în România. Sunt probleme despre care se ştia de ani de zile, doar cine nu a vrut să le vadă nu le-a văzut. Urmăresc efectele acestei discuţii cu Excelenţa Sa şi mă pregătesc, funcţie de evoluţia lucrurilor, pentru următoarea acţiune prin care să ajut la recuperarea acestor întârzieri”, a mai scris Alexandru, precizând că urmează să se ocupe de situaţia românilor din Spania.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Verona, româncă sechestrată nouă luni de un albanez, femeia era obligată să se prostitueze

Criză acută de forţă de muncă, angajatorii caută soluţii: «Cum toţi ai noștri au plecat spre vest, ne-am uitat spre est»