in

Strategia secretă adoptată de PNL pentru referendum în diaspora: „Aducem oameni cu avionul”

O serie de stenograme publicate pe www.hotnews.ro şi www.scribd.com şi atribuite PNL, ar dezvălui strategia secretă pe care liberalii o adoptă în campania pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Pe lângă discuţiile referitoare la strategia electorală din ţară, găsim detalii îngrijorătoare despre modul în care liberalii ar dori să controleze organizarea referendumului peste hotare. Protagoniştii stenogramelor sunt Relu Fenechiu, şeful campaniei electorale PNL pentru referendumul din 29 iulie, şi Stejărel Olaru, coordonator PNL Diaspora.

ULTIMA ORĂ / 55 de secţii de vot în Italia, lista completă şi adresele, pe regiuni

Spre deosebire de alte perioade electorale, aflăm că trimiterea de persoane la vot nu se mai face cu autocarul, ci mai nou cu avionul. Mai mult, mărirea numărului secţiilor de votare nu e rezultatul presiunii făcute de asociaţiile româneşti, ci este o simplă strategie de a mări numărul celor care se prezintă la vot. Principiul e simplu: dacă nu se atinge pragul de de 50%, plus unu, din totalul alegatorilor, referendumul nu e validat. Traian Băsescu ar redeveni preşedinte al României.  Potrivit stenogramelor, responsabilii PNL pentru voturile din diaspora sunt desemnaţi Stejărel Olaru şi Petrişor Dumitrescu.

Petrişor Dumitrescu este chiar actualul director al Departamentului Consular din cadrul MAE. Mai simplu spus, şeful  consulilor- în condiţiile în care legea interzice personalului diplomatic din MAE implicarea în campania electorală.

15 secţii “principale” în diaspora

Din discuţiile dintre Fenechiu şi Olaru referitoare la Diaspora, reiese foarte clar faptul că din cele 306 secţii de votarea aflate în străinătate, 15 sunt trecute ca “principale”, existând chiar şi o listă în acest sens. În acelaşi context, Relu Fenechiu estima deja prezenţa la vot a românilor din străinătate: “În diaspora estimăm 70.000 de voturi, azi îmi aduce lista cu principalele 15 locaţii”. Nu se înţelege clar ce înseamnă locaţie “principală”.

“Trimitem oamenii cu avionul”

Şeful liberal mai afirmă, cu ambiguitate, că: "vom trimite unde este nevoie oameni cu avionul".

Bani pentru “ziarele cu care lucrăm”

Fenechiu mai cere colaboratorilor să stabilească o listă cu publicaţiile care sunt fidele partidului, fiind dispuşi chiar la nişte cheltuieli pentru acestea.

100.000 de voturi dacă “mărim numărul secţiilor”

Vestea proastă pentru preşedinţii de asociaţii româneşti este că mărirea numărului de secţii de votare nu se datorează presiunii acestora, ci este o strategie pentru a putea avea un număr cât mai mare de participanţi la vot, necesar validării referendumului. Astfel, Stejărel Olaru, coordonator PNL Diaspora, aduce şi argumentaţia ."Dacă mărim numărul secţiilor de votare e posibil să mai câştigăm 100.000 de voturi."

Asociaţiile din Italia: “Suplimentarea secţiilor de votare, o mare victorie a diasporei”

Legat de conţinutul stenogramelor, deputatul PNL Eugen Nicolaescu a declarat: „Nu există stenograme, sunt interceptări ilegale. În transcrieri apar multe modificări, multe intoxicări, multe neadevăruri”.

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O româncă, pe podium alături de Rihanna, în Dubai VIDEO

Demiterea l-ar lăsa pe Băsescu fără privilegii