in

Teroare pentru o familie de români din Padova, amenințări și svastici zgâriate pe mașină: ”Trăiască Ducele”

O familie de români, mamă și doi fii, trăiesc de patru luni în teroare. Insulte de factură rasistă și mașini distruse: caroserii zgâriate cu svastici și inscripții de tipul ”Trăiască Ducele”, cauciucuri tăiate și ștergătoare smulse, scrie Il Gazzettino.

Coșmarul este povestit de unul dintre cei doi frați, Andrei Mocu, de 22 de ani. El, împreună cu geamănul său și cu mama, de la jumătatea lui februarie s-au mutat într-un apartament la etajul al doilea pe via Venezia din Pionca di Vigonza, lângă Padova.

Mama, româncă, lucrează la Padova la o instituție medicală, fratele are un loc de muncă la Limena, în timp ce Andrei tocmai și-a încheiat munca de barman tot în oraș.

«Totul a început – a amintit – imediat ce proprietara casei, care locuiește sub noi, ne-a comunicat că nu puteam parca mașina în curtea clădirii de locuințe și nici măcar în imediata vecinătate. Astfel am început să parcăm mașinile pe o străduță publică, în apropiere de alt bloc».

Acest lucru i-a deranjat pe alți rezidenți din zonă și au început primele dispute pentru parcări. Însă curând situația a degenerat și cei doi frați au fost obiectul unor atacuri vandalice și de factură xenofobă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Drama unei familii spaniole care a crescut o fetiță română abandonată: ”Am crescut-o ca pe fiica mea, iar acum vor s-o trimită în România”

Te întorci în România? Iată cât timp poți circula cu o mașină înmatriculată în Italia