in

Tragedia din Piatra Neamț: Papa Francisc se roagă pentru victimele incendiului produs la spitalul județean

Papa Francisc a transmis duminică apropierea şi rugăciunea sa faţă de familiile îndurerate pentru pierderea celor dragi în urma incendiului de sâmbătă seara de la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, potrivit Vatican News.

La rugăciunea „Îngerul Domnului” de duminică, Papa Francisc s-a rugat pentru victimele tragediei de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ şi a încredinţat milostivirii lui Dumnezeu sufletele celor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Zece bolnavi de COVID-19 şi-au pierdut viaţa şi alte şapte persoane, printre care medici şi o asistentă medicală, au fost rănite.

Tragedie uriașă la Piatra Neamț, incendiu devastator la secția de terapie intensivă la spitalul județean, 10 morți și mai mulți răniți, medicul de gardă cu arsuri grave

„Ieri, într-o structură spitalicească din România, în care erau internaţi mai mulţi pacienţi afectaţi de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim apropierea mea şi mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!”, a spus papa Francisc.

La rândul său, patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de condoleanţe şi a elogiat dăruirea medicului grav rănit care şi-a pus viaţa în pericol pentru a scoate pacienţii din flăcări.

Iohannis: „Este o imensă TRAGEDIE ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ. Condoleanţe familiilor îndurerate!”

Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară sâmbătă, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, a anunţat duminică Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Persoanele care au decedat în urma incendiului sunt 7 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani, potrivit unui comunicat de presă remis, duminică, de conducerea unităţii sanitare. (Agerpres)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iohannis: „Este o imensă TRAGEDIE ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ. Condoleanţe familiilor îndurerate!”

medicul catalin denciu

Medicul erou de la Piatra Neamţ a muncit un an în străinătate. Soţia: «Eu am zis că vreau să rămân, să ajut românii. Și a rămas în țară cu mine»