in

Ultimă oră/ UNAR condamnă emisiunea “Lo Zoo di 105” şi pe personajul Zlatan

“Dreptul la satiră nu se poate transforma într-o acţiune exclusivă cotidiană şi arbitrară, de criminalizare a unei etnii întregi sau a unei comunităţi naţionale, cu atât mai puţin a unor grupuri precise, cum ar fi membrii comunităţii LGBT (Lesbian Gay Bisex Trans n.r.), cum de altfel s-a şi întâmplat exact pe postul de radio 105”.

Cu aceste cuvinte, Massimiliano Monnanni, directorul UNAR- Biroul Naţional Antidiscriminare Rasială din cadrul Preşedinţiei Consiliului de Miniştri a confirmat deschiderea unui dosar în ceea ce priveşte emisiunea “Lo Zoo di 105” a postului de radio “105”.

În timpul emisiunii, autorul interpreta un personaj pe nume Zlatan, care se ocupă de activităşi criminale şi care provine din “Zingaria, Romania sau Albani” şi în care se regăsesc toate stereotipurile şi cele mai semnificative prejudecăţile aribuite comunităţii rome  şi celei româneşti.

“Vom semnala şi Autorităţii pentru Garanţia în Telecomunicaţii faptul foarte grav, pentru a evita difuzarea prin intermediul mass mediei a acestor stereotipuri negative şi pentru a garanta principiul de egalitate de tratament şi de non discriminare, indiferent de rasă sau origine”.

Monnanni încheie: “Ne-ar face plăcere ca în emisiunea “Lo Zoo di 105” să apară din cînd în când scenete satirice în legătură cu numeroasele episoade de discriminare, rasism şi xenofobie care ruinează convieţuirea civilă în Italia şi împotriva cărora UNAR luptă cu îndârjire, în fiecare zi”.

Citeşte şi:

Alan Caligiuri, alias Zlatan, cere scuze românilor în direct

VIDEO/ “Fac un măcel”- hit rasist împotriva românilor, lansat în Italia

Sursă: AgenParl

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ovi s-a stabilit în România, după 15 ani de rezidenţă în Norvegia

Giorgio Napolitano: „Imigranţii, energia vitală de care are nevoie Italia”